Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, Çin’in Gana’nın borç sorununun çözülmesini hızlandırmak için aktif rol oynamayı sürdüreceği bildirildi.

Basına yansıyan habere göre, Gana Maliye Bakanı Ken Ofori-Atta kısa süre önce verdiği bir demeçte, alacaklılar tarafından sunulan borçların hafifletilmesini hedefleyen protokol tasarısını aldıklarını, bu tasarı sayesinde Uluslararası Para Fonu’nun Gana’ya 600 milyon ABD doları sağlayabileceğini belirtti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, olağan basın toplantısında, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Çin, Gana’nın borç meselesine büyük önem veriyor ve borç işleri komitesinin kurulmasından itibaren koordinasyon rolünü aktif şekilde oynuyor. Son zamanlarda Çin ilgili tarafların teknik zorlukların üstesinden gelmesini ve fikir ayrılıklarını en aza indirmesini hızlandırdı. Çin’in önderliğinde, komite üyeleri 8 Ocak’ta düzenlenen komitenin dördüncü toplantısında, Gana’nın borç sorununun çözümü hakkında uzlaşıya vardı. Şu an komitenin bazı üyeleri iç prosedürleri eş zamanlı olarak yürütmektedir. Gelecekte Çin, ilgili taraflarla sıkı temasları sürdürerek, Gana’nın borç meselesinin çözümünü hızlandırmak için aktif rol oynamaya devam edecek.”

Hibya Haber Ajansı