Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Çeşme Mali Suçlar Büro Amirliği ve Çeşme Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerince, suç gelirlerinin aklanması, görevi kötüye kullanma, resmi belgede sahtecilik, rüşvet, bilişim sistemlerine girme, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu suçları kapsamında yürütülen soruşturmada, güvenlik kamerası görüntülerinin izlenmesi, ilgili beyanlar ve elde edilen evraklar neticesinde,1 milyar 142 milyon 510 bin dolar, 18 milyon avro ve 6 milyon 950 bin Danimarka Kronu'nun usulsüz yollardan, sahte belgelerle ülkeye giriş yapılmış gibi gösterilerek, sisteme dahil edildiği belirlendi.

Çalışmalarda tespit edilen şüpheliler yönelik 11 Ocak'ta düzenlenen operasyonda, 4'ü gümrük muhafaza memuru 6 kişi gözaltına alındı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı.

Şüphelilere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda sahte MİT kimliği, 4 adet farklı seri numaraları olan 1 ABD Doları, çok sayıda ziynet eşyası ile dijital materyaller ele geçirildi.

Hibya Haber Ajansı