İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin TBMM Başkanlığına sunulduğunu belirten Bakan Işıkhan, "İşsizlik Sigortası Fonu kullanılarak uygulanan pasif işgücü piyasası programlarının etkinliğini artırmak için vatandaşlarımızın faydasına olacak adımlar atmaya devam ediyoruz." dedi.

Bakan Işıkhan, sigortalı vatandaşların kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısının 600 günden 450 güne indirileceğini açıkladı.

Teşvik başvuru sürelerini uzatılacağını vurgulayan Bakan Işıkhan, şunları kaydetti:

"Nitelikli ve belgeli işgücü sağlamak için mesleki yeterlilik belgesi olan vatandaşlarımız ile özel politika gerektiren kadın ve gençlerimizin istihdama katılmalarına destek oluyoruz. 31.12.2025 tarihine kadar uygulanmaya devam edecek ve 54 aya kadar faydalanılabilecek teşvik süresi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle 31.12.2026 tarihine kadar uzatılabilecek. Böylelikle vatandaşlarımız için oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçiyoruz."

İşçilerin ve işverenlerin yanında olduklarının altını çizen Bakan Işıkhan, kayıtlı istihdamın korunması ve istihdamın artırılması için işverenlerie destek olunacağının ve Asgari Ücret Desteğinin bu sene itibarıyla 700 TL'ye çıkartılacağını açıkladı.

Hibya Haber Ajansı