Şampiyon sporcular yetiştirme parolası ile yeni kursları hizmete sunan Haliliye Belediyesi, gençleri yetiştirmeye devam ediyor. 

Gençlerin sağlıklı ve düzgün ortamlarda spor yapmasını, sporla tanışması ve kötü alışkanlıklardan uzak durmasını hedefleyen Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, şampiyon sporcuların yetiştirildiği salon sporlarına büyük destek veriyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan spor okulları ile Eyüp Cenap Gülpınar Spor Merkezi, Aliya İzzetbegoviç Spor Merkezi ve Sabiha Özlek Spor Salonunda gençler için hizmet veriliyor. Gençlerin boş zamanlarının değerlendirdikleri kurslar yoğun ilgiyle devam ederken; voleybol, basketbol, tekvando, judo, futbol ve BESYO-POMEM dallarında eğitimler veriliyor.
Belediye bünyesindeki spor merkezlerinde hizmet veren bu kurslara katılan gençler, hem ilgilendikleri spor dalıyla ilgili teknik bilgi sahibi oluyor hem de uygulamalı eğitim alma fırsatı buluyor. Alanında uzman eğitmenler tarafından 7-14 yaş grubuna yönelik verilen kurslar, gençlerin yoğun katılımıyla sürüyor. Çeşitli dallarda eğitimlerin verildiği bu kurslara katılan gençler, yeni hobiler edinerek kaliteli zaman geçiriyor. Gençler, verilen eğitimlerle sporun dallarıyla tanıştıklarını ve geleceğin yıldız sporcularından olma hedefiyle çalıştıklarını ifade ediyor.

FUTBOL OKULUNDA GENÇ YILDIZLAR YETİŞİYOR 
Genç yetenekler yetiştirmeyi hedefleyen Haliliye Belediyesi, Futbol Okuluyla da geleceğin yıldız sporcularını yetiştiriyor. Alanında uzman antrenörler tarafından verilen Futbol Okulu kursuna katılan gençlere futbolun teknik kuralları öğretiliyor. Verilen teorik eğitimin yanında halı sahada sürdürülen eğitimde futbol terimlerini de öğrenen gençler, Futbol Okuluna yoğun ilgi gösteriyor. Forma desteğinin de sağlandığı Futbol Okuluyla hayallerine hazırlanan gençler, sıkı antrenmanlarla ter döküyor.  

BESYO VE POMEM SINAVI İÇİN ÖZEL PARKURLAR KURULDU 
Özel yetenek parkur sınavıyla öğrenci alan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları (BESYO) ve Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) sınavını kazanmak isteyen öğrencilerin tercihi Haliliye Belediyesi oluyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan BESYO ve POMEM Hazırlık Kursunda ücretsiz olarak hayallerine hazırlanan gençler parkurlara çalışıyor. Bu parkurlar ile yetenek sınavına emin adımlarla hazırlanan gençler, verilen destekten ötürü Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve Haliliye Belediyesine teşekkürlerini iletiyor.
 
Haliliye Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise spor kurslarından faydalanmak isteyen gençler için kayıtların sürdüğü ve kurs kayıtlarının Spor Merkezleri aracılığıyla oluşturulabileceği belirtildi.