İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, seçim çalışmaları kapsamında iş ve sanayi dünyası örgütlerini ziyaret etti. Kurum’un ilk durağı İstanbul Sanayi Odası oldu. Görüşmeye TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD Genel Sekreteri Ebru Dicle de katıldı.

Murat Kurum, özellikle kadınların ve gençlerin iş hayatına katılımı ve istihdamı ile ilgili projelere vurgu yaparak şunları söyledi:

“Önümüzdeki dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak; işin içine kamuyu, belediyeyi ve özel sektörün tamamını alacağız. Gençlere; iş arayan değil, iş bulan; kendi işini kurduran, kendi işyerini açtıran, bunun için de maddi manevi her destekle yanlarında olacak Murat Abileri olma sözüm var. İstanbul’umuzu lafla değil; gerçek belediyecilikle; sosyal adaletin, halkın, kadınların ve gençlerin belediyesi konumuna geri döndüreceğiz.”

“En yüksek seviyede kadın ve genç istihdamı”

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde kadın ve genç istihdamını en yüksek seviyeye çıkaracaklarını söyleyen Kurum, bu amaçla hazırladıkları projeleri şöyle anlattı:

“Bakanlıkta yaptığımız gibi; büyükşehir ve ilçe belediyelerimizde de kadın ve genç istihdam şartını uygulayacağız. Yapacağımız her yatırımda, her projede; çalışanların en az yüzde 25’i kadın ve gençlerden oluşacak. Gençlerin kendi işlerini kurmaları için finansal destekler vereceğiz. 39 ilçemizde yeni ofisler kuracağız. Kadın ve genç girişimcilerin bu ofisleri ücretsiz olarak kullanmalarını sağlayacağız. Kurduğu startup’ı evinden yönetmek isteyenlere; yeni destek paketleri sunacağız. Yani işyerini gençlerimizin ayağına getireceğiz. Herkesin kendi kurduğu ya da kuracağı iş alanında eğitim alabileceği ‘eğitim atölyeleri’ kuracağız.”

Kurum, “İlk 1 yıl boyunca; İstanbul’da istihdam için seferber olacağız. İstanbul’un kadınları güçlü olacak. Gençleri özgüvenli ve mutlu olacak.” ifadesini kullandı.

“Cumhurbaşkanı’yla çalışmaktan iftihar ederim”

Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, “Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak, Cumhur İttifakı’nın adayı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızla konuşurum, istişare ederim, görüşürüm, fikir alışverişinde bulunurum ve bununla da iftihar ederim. Bize bunu söyleyenlerin kiminle konuştuğunu milletimiz çok iyi biliyor. Biz sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmeyip de yabancı büyükelçilerle mi görüşeceğiz? Onların yaptığı gibi sufle aldıkları yerlerle mi görüşeceğiz? Biz milletimizin temsilcisiyle, cumhurun temsilcisiyle görüşmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Sanayimizi depreme karşı güçlendirmek durumundayız”

İstanbul’daki deprem riskine dikkat çeken Murat Kurum, “İstanbul ekonominin lokomotifi, bu manda sürdürülebilir ekonomi anlayışıyla biz öncelikle sanayimizi güçlendireceğiz, dirençli hale getireceğiz. Biz deprem riski ile karşı karşıya olan bir İstanbul’da evlerimizi, konutlarımızı ve sanayimizi güçlendirmek durumundayız. Nitelikli üretim yapacağız. Bu nitelikli üretimin merkezi İstanbul olacak. İstanbul’un gençleriyle, kadınlarıyla nitelikli üretimi yapan bir merkez olacak İstanbul. Sadece Türkiye’nin değil dünyanın üretim merkezi olacak ve burada güvenli, huzurlu çalışma ortamını sağlayacağız. Sanayilerimize toplu ulaşımı götüreceğiz. Sanayilerimizdeki çalışan işçi kardeşlerimiz evlerine güvenle gidecek.” dedi.

Hibya Haber Ajansı