GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-01-2023 13:30

Trafik sigortası taksit sorununa çözüm Quick’ten

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar: "Quick Finans ile hayata geçirdiğimiz piyasanın ihtiyacını karşılayacak 'Poliçe Prim Kredisi' ürünü, acentelerimiz ve sigortalılarımıza, taksit seçeneği olmayanların da dahil olduğu sigorta poliçelerini 12 aya kadar taksitlendirme avantajını sunuyor"

Trafik sigortası taksit sorununa çözüm Quick’ten

İSTANBUL (AA) - Quick Finans ve Quick Sigorta iş birliği ile hayata geçirilen "Poliçe Prim Kredisi", 12 ay taksit imkanıyla tüm sigorta poliçeleri için kullanıma sunuldu.

Quick Sigorta'dan yapılan açıklamaya göre, trafik sigortaları dahil tüm branşlardaki Quick Sigorta poliçelerine 12 ay taksit imkanı sunan Quick Finans Poliçe Prim Kredisi ile sigortalılar satın alacakları poliçelerin primlerini kredi ile ödeme imkanına kavuştu.

Maher Holding Sigorta Grubu’nun acentelerin finansal markete dönüştürülmesi vizyonunda önemli bir adım olan Quick Finans Poliçe Prim Kredisi, sektörün düzenlediği tüm poliçeler için sigortalılar tarafından kullanılabilecek.

İlk kredisini Ağustos 2022’de basiretli tacir işyeri sigortası prim kredisi olarak kullandıran Quick Finans’ın Quick Sigorta ile geliştirdiği ürün, özellikle trafik sigortalarında yaşanan taksit sorununu ve genel olarak yaşanan kredi kartı limit sorununu çözerek sigortalıların poliçeye erişimini kolaylaştıracak.

Ödeme sistemi ve vadelendirme aracı olarak da değerlendirilen poliçe prim kredisi uygulamasını başlatan Quick Sigorta’nın acenteleri, sigortalılarının talebi doğrultusunda ön limit talebi ve kredi başvurusunda bulunabilecek.

- "Sigorta bağlantılı kredi dönemini başlattık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, Türkiye’de ilk kez bir sigorta grubu tarafından sunulan "poliçe primlerinin kredilendirilmesi" uygulamasının yenilikçi ve hibrit bir sigorta-finans modelini de beraberinde getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sektöre yön veren bir şirket olarak finansal sigortalar konusundaki uzmanlığımız ile kamuoyunu, bugüne kadar bildiğimiz kredi bağlantılı sigortalar kavramının yanında, sigorta bağlantılı krediler kavramı ile tanıştırdık. Quick Finans ile hayata geçirdiğimiz piyasanın ihtiyacını karşılayacak 'Poliçe Prim Kredisi' ürünü, acentelerimiz ve sigortalılarımıza, taksit seçeneği olmayanların da dahil olduğu sigorta poliçelerini 12 aya kadar taksitlendirme avantajını sunuyor. Böylece sigortalılarımıza ödeme kolaylığı sağlarken acentelerimize de yeni bir tahsilat ve vadelendirme modeli oluşturuyoruz.Quick Sigorta’nın yüzde 100 iştiraki olarak kurulan Quick Finans, 2023 yılına hızlı bir giriş yaparak yakın zamanda otomotiv finansmanında Çin merkezli global otomotiv markası Chery ile bir iş birliğine imza attı. Maher Holding Sigorta Grubu olarak biz de Quick Finans ile yeni projeler ve sigorta bağlantılı yeni kredi ürünleri geliştirmeye devam edeceğiz."

Kısa bir süre içerisinde acente ekranlarında yüzde 100 online çalışacak "Poliçe Prim Kredisi"ni kullanmak isteyen sigortalılar acenteleri aracılığıyla taleplerini iletebilecek. Acenteler şirketin Finansal Sigortalar birimine, ön limit talebi olarak yada teklif / poliçe talebi aşamasında prim kredi başvurusu yaparak süreci başlatacak.

- Quick Finans’ın diğer finans kuruluşlarından farkı

Verilen bilgiye göre, mevcut finansal şirketlerden de farklı olarak yeni nesil bir profil çizen Quick Finans’ın 4 önemli farkı bulunuyor. İlki bir sigorta grubu tarafından kurulmuş ilk finansman şirketi olması. İkincisi geniş yelpazede kredilendirme yapabilmesi. Üçüncüsü konut finansmanı sağlayabilecek ayrı bir ruhsata sahip olması . Özellikle bina tamamlama sigortalı inşaatlara sağlanacak kredi, Türkiye’de yepyeni bir alan açacak. Bu alanı ise ilk olarak Quick Sigorta acenteleri açmış olacak. Dördüncü farkı ise yeni nesil teknolojileri ve finansman modellerini kullanacak olması.

ibrahim uyguribrahim uygur