Medeniyetlerin beşiği olarak gösterilen Şanlıurfa'nın Harran ilçesinin içler acısı duruma çözüm üretilmesini bekleyen vatandaşlar, yıllarca çamur deryasında boğuştuklarından dolayı yetkilileri göreve davet ettiler.

Dünyanın ilk üniversitesinin olduğu bir turizm ilçesinin içler acısı durumunu yetkililere şikayet edilen Harranlı vatandaşlar, bu duruma artık dur demenin zamanı geldiğini ifade ettiler.

Yıllardır çamur sorununa çözüm getiremeyen MHP'li belediye başkanı Mahmut Özyavuz, şehir merkezindeki yollar bitmeden kırsal mahallelerin yol yapım çalışmalarına devam etmesi de ayrıca tepkilere neden oldu.

Harranlı vatandaşlar; “şehir merkezinin kullanılmaz hale gelen yollarının yapılmadan köylere hizmet götürülmesi tamamen insanların gözlerini boyamaya yönelik bir çalışmadır." şeklinde tepkilerini dile getirdiler. Her sabah okula giden öğrencilerin ve vatandaşların kullandığı ara sokakların yağan yağmurlardan sonra çıkılamaz hale gelmesi, medeniyetlerin şehri olarak tanımlanan Harran'a hiç yakışmadığı ifade edildi.

Harran'ın bu tür görüntülerle vizyonu ve turizme etkisini sorgulayan vatandaşlar; "bu şekliyle yerli ve yabancı binlerce turistleri ağırlayan Harran, bu görüntüleri hakketmiyor." dediler.