"Şurası tam olarak netleşmiştir ki! Türkiye Cumhuriyeti Devleti; vatandaşının, bu kadar vebalini taşıyan bir iktidar daha görmedi." açıklamasını yapan Tambova, "Gelmiş geçmiş, en nobran ve en kötü idari yönetim sergileyen ve insanları; yoksulluğa ve sefalete sürükleyen bu hükümet; aynı zamanda, gayri hukuki bir icraat sergilemektir. Zira Anayasamıza göre; devlet, yani, devleti yöneten erk! Vatandaşının, asgari yaşam koşullarını garanti altına almakla yükümlüdür." dedi.

Tambova, yüzde 5 zam oranının beklentilerin çok altında kaldığını ve emekliler için tam bir hayal kırıklığı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanının, müjde diye açıkladığı yüzde 5 zam oranı, beklentilerin çok altında kalmış ve emeklilerimiz için tam bir hayal kırıklığı olmuştur. Gelirlerin, yüzde 5 arttığı bir ülkede, gider artışı ve enflasyonun da aynı düzeyde seyretmesi gerekirken; temel ihtiyaçlar dahil tüm giderlerimiz, neredeyse yüzde 500 artmış ve serbest piyasa artık; kontrolsüz piyasa haline gelmiştir. Sermaye sahipleri ve çoğu iktidar yandaşı olan, çok küçük bir zümre dışında; bu ülkede, refah ve huzur sahibi olan hiç kimse yoktur. Toplumun, yarısından fazlası; açlık ve ölüm sınırları arasında yaşamakta; hiçbir insani beklentileri de karşılanmamaktadır."
 

Hibya Haber Ajansı