Akşener konuşmasına Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit düşen mehmetcikleri anarak başladı. Türk milletinin 40 yıldır teröre karşı verdiği mücadeleyi vurgulan Meral Akşener, "Sarsılmaz bir iradeyle, mücadele ediyoruz! Değil 40; 140 yıl olsa da, asla boyun eğmeyeceğiz!” ifadesini kullandı.

İYİ Parti olarak teröre karşı, içerdeki ve dışardaki mücadeleyi  sonuna kadar desteklediklerini dile getiren Akşener, “40 yıl sonra bile, hala evlatlarımızı ,teröre şehit vermeye devam ediyorsak; yapmamız gereken şey, strateji değiştirmektir.” dedi.

“Irak topraklarında bulunan, terör bölgelerine karşı, gerekli adımları atmalıyız”

Akşener İran’ı örnek vererek şunları söyledi:

“Mesela İran’a bakın…Irak’la anlaşmaya vararak, bu adımları, gayet iyi atabiliyor. İran’ın PKKk’sı olan PKK’ın Irak sınırlarında bulunan üslerden çıkarılıp, silahsızlandırılmasını, pekala sağlayabiliyor.  İran “Eğer Irak tarafından gereği yapılmazsa; ben gereğini yapacağım.” diyor. Ve sonra da Irak tıpış tıpış gereğini yapıyor.İşte bu yüzden, biz de öncelikle Irak topraklarında bulunan, terör bölgelerine karşı, gerekli adımları atmalıyız.”

Hükümetin stratijisi eleştirerek sözlerine devam eden Akşener, “Buradan, iktidara sormak istiyorum: Irak’ta, bölgesel yönetimle görüşüyorsunuz. O zaman neden, bu konuda adım atmaları için,onlara kesin ve net bir dille, uyarıda bulunmuyorsunuz? Aynı şekilde; Suriye’nin kuzey doğusunda;PKK varlığının, ortadan kaldırılması için;neden tüm imkân ve kabiliyetlerimizi, kullanmıyorsunuz? Neden, bir taraftan, Rusya’nın;diğer taraftan da, ABD’nin;pkk/pyd varlığını kabul eden, politikaları konusunda,net bir tavır koyamıyorsunuz?" diye konuştu.

“Makyajlı enflasyon rakamları üzerinden, lütufmuş gibi  zam yapılıyor”

 Toplum siyaset ilişkisinde ciddi bozulmalar olduğunu vurgulayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Sırtını iktidara yaslayanlar sefa sürerken; Makyajlı enflasyon rakamları üzerinden, lütufmuş gibi verilen zamlarla; işçilerimiz, yoksulluğa; emeklilerimiz de, açlığa mahkum ediliyorsa; hatta; yapılan göstermelik zamlarda bile, ayrımcılık yapılıyorsa; O zaman iktidar;Milletine karşı sorumluluğunu, yerine getiremiyor demektir.” dedi.

 “1999 depremi sonrasında Türkiye’deki çocuklar kaçırıldı”

Akşener, Hatay depreminde kaybolan ve hala bulunamayan çocuklara da değinerek şunları dile getirdi:

“AK Parti iktidarının; milletimize karşı sorumluluğunu, yerine getiremediği, bir başka mesele ise;kaçırılan, kaybolan, çocuklarımız meselesidir. Amerika Birleşik Devletleri’nde; sapkın bir çocuk istismarı şebekesini, ifşa eden olayda 1999 depremi sonrasında, Türkiye'den de, bazı çocuklarımızın kaçırılarak  bu şebekenin, eline düşürüldükleri ortaya çıktı. Bu vahim ifşaat sonrasında; herkesin aklına, aynı korkunç soru geldi: 6 Şubat’ta yaşadığımız, büyük deprem felaketinin ardından, kaybolan çocuklarımız var mı? Varsa kaç çocuk? Ve bu çocuklar nerede?”

“142 kayıp çocuk nerede”

Akşener, sadece, Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği’ne, 142 kayıp çocuk başvurusu yapıldığını vurgulayarak “Şimdi ben de buradan, doğal olarak, Sayın Bakan’a sormak istiyorum: Sayın Bakan;  Madem çocuklarımızdan bir tanesinin bile, kayıp olmadığını iddia ediyorsunuz; O zaman, söyleyin; Kahramanmaraş’ta, Yeşilada Apartmanı’nda yaşayan,  6 yaşındaki, Talha Demirel nerede? Söyleyin” açıklamasını yaptı.

31 Mart’da yapılacak olan belediye seçimlerini de gündemine alan Akşener “Bu seçimlerde;sadece belediyeler değil, başka şeyler de oylanacak: Mesela; DEM’e mahkûm olanlar mı? Hüdapar’a boyun eğenler mi?  Yoksa; İYİ Parti’nin, dimdik duruşu mu? İşte bu oylanacak!” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı