Çin Ulusal İstatistik Bürosu Başkanı Kang Yi, 2023 yılında ülkenin tüketim ölçeğinde yeni bir rekora imza atıldığını, gelecekte tüketimin büyümesinde olumlu eğilimin süreceğini söyledi.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu’ndan açıklanan verilere göre, 2023 yılında Çin’in tüketim mallarının toplam perakende satışı 47 trilyon yuanı aşarak rekor seviyeye ulaştı. Tüketim bir kez daha ekonomik büyümenin temel itici gücü haline geldi.

Veriler, Çin’de geçen sene tüketim harcamalarının ekonomik büyümeye katkısının bir önceki yıla göre 43,1 puan artarak yüzde 82,5’e yükseldiğini gösteriyor.

Hizmet tüketiminin de hızlı bir şekilde toparlandığına işaret eden verilere göre, 2023 yılında hizmet perakende satışı yıllık bazda yüzde 20 arttı, vatandaşların kişi başına düşen hizmet harcamaları ise yıllık bazda yüzde 14,4 artarak kişi başı ortalama harcamaların yüzde 45,2’sini oluşturdu.

Kang Yi, 2023 yılında tüketimin ekonomik toparlanmayı destekleyen önemli bir güç haline geldiğine dikkat çekti. Kang, tüketimin artmaya devam etmesine faydalı olan birçok faktörün bulunması nedeniyle, gelecekte de tüketimdeki büyüme eğiliminin süreceğini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı