TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi, Liberya Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Türkiye Yüzyılı’nın havacılık, uzay ve savunma sanayisinin önemli ve başarılı çalışmalarıyla başladığını belirterek, “Türkiye Yüzyılı uzayda da Türk’ün yüzyılı olacak” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan Milletvekili Yazmacı, konuşmasına Pençe-Kilit Harekat Bölgesinde şehit olan askerleri anarak başladı. Yazmacı, “Kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum.” dedi.

RABBİM BU KUTLU YOLDA YANLARINDA OLSUN

Türkiye Yüzyılı’nın havacılık, uzay ve savunma sanayisinin önemli başarılarıyla başladığını vurgulayan Yazmacı,  bu gece uzaya çıkacak ilk astronot Alper Gezeravcı'nın yolculuğunun hayırlı olmasını diledi. Milletvekili Yazmacı şöyle konuştu:

“Milli Uzay Programıyla devlet ve millet el ele vererek, göklere en çok yakışan ay yıldızlı bayrağımızı bir adım öteye taşıyıp inşallah uzayda dalgalandıracağız. Türkiye Yüzyılı uzayda da Türk’ün yüzyılı olacak. Rabbim bu kutlu yolda astronotumuz Alper Gezeravcı ve mürettebatın hep yanında olsun.”

Milli Muharip Uçak KAAN’in ilk uçuşuyla ilgili de görüşlerini paylaşan Yazmacı, “Yerli savaş uçağı KAAN için de nefesler tutuldu. Beklenen ilk uçuş için geri sayım başladı. Savunma sanayimizin yeni gururu Milli Muharip Uçak KAAN gök vatanla buluşuyor. KAAN ilerleyen yıllarda inşallah Hava Kuvvetlerimizin önemli unsurları arasında yer alacak” dedi.