Koordinasyon Merkezi’nin açılışında yaptığı kısa konuşmada emekli maaşlarına yapılan zamlara da değinen Babacan, “Dün akşam kabine toplantısından sonra sayın Erdoğan Türkiye’nin beklediği müjdeyi verdi. Dedi ki, ‘2024 yılı emeklilerimizin yılı olacak’ dedi. Gerçekten emeklilerimiz 2024 yılını hiç unutmayacak. Belki de gelmiş geçmiş en zor hayat şartlarının olacağı, emeklilerimizin barınma ihtiyacının, temel gıda ihtiyaçlarının dahi karşılanamayacağı bir yıl olacak 2024. Onun için emeklilerimiz hiç unutmayacak merak etmeyin.” dedi.

“‘Fedakârlık bekliyoruz’ diyor. Peki siz hangi fedakârlıkta bulundunuz?” açıklamasını yapan Babacan,  “Şatafattan, lüksten, israftan en ufak bir geri adım görüyor musunuz? Seçimden bu yana ne diyor yeni ekonomi yönetimi? ‘Halkımızdan fedakârlık bekliyoruz’ diyor. Peki siz hangi fedakârlıkta bulundunuz? Ben soruyorum, hükûmet olarak hangi tasarruf tedbirini aldınız bugüne kadar? Hangi lüksünüzden, şatafatınızdan tasarruf kararı aldınız, bir tane örnek verin, açıklayın. Yok.” ifadelerine yer verdi.

“TÜİK bile %65 enflasyon açıklarken %42 emekli zammını müjde diye verdi”

“Memur emeklisi enflasyonun altında zam almış mı? Almış. Gelelim işçi ve Bağ-Kur emeklisine. Büyük müjde, gönlümden beş puan daha koptu dedi, değil mi dün akşam? %37 yerine %42 artırıyorum dedi. Ya bir dakika ya, enflasyon %65 değil miydi TÜİK’in açıkladığı? TÜİK bile %65 enflasyon açıklarken %42 emekli zammını müjde diye verdi.”

Ali Babacan, emekli maaşına değinerek şunları söyledi:

“En düşük emekli maaşı alan vatandaşlarımız var ya, 7.500 lira alırken 10 bin lira alacak vatandaşlarımız, zam oranı kaça geliyor? %33. Özellikle en düşük emekli maaşı alan vatandaşlarımız %65 TÜİK enflasyonu olduğu bir dönemde maaşlarının %33 arttığını hiç unutmayacaklar. Bunun için 2024 gerçekten de emeklilerin yılı olacak."

 

Hibya Haber Ajansı