Şahin, en düşük emekli maaşının 10 bin lira, seyyanen zammın ise yüzde 5 olarak açıklanmasına tepki gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre açlık sınırının 14 bin 431 lira, yoksulluk sınırının ise 47 bin 9 lira, asgari ücretin de 17 bin lira olduğunu anımsatan Şahin, en düşük emekli maaşının 10 bin lira olarak belirlenmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Şahin’in açıklamasından satır başları şöyle:

“7 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığının gerçekte % 33 artırılarak 10 bin liraya yükseltilmesi kabul edilebilir bir durum değil. Sayın Erdoğan, 3-5 maaşlı sözümona danışmanları sayesinde ülkenin durumundan, çarşıdan, pazardan, sokaktan, dar gelirliden ve emekliden habersiz! TÜİK’in makyajlı enflasyonunda değil, halkın gerçek enflasyonunda ciddi ve gözle görülür bir düşüş olmadığı sürece biz bu sorunları yaşamaya devam edeceğiz. Sayın Erdoğan’ın deyimiyle, lütfedip hiçbir sadre şifa olmayacak ölçüde yapılan emeklilere maaş artışları bütçeye “büyük bir yük” olarak görüldükçe biz bu sorunları yaşamaya devam edeceğiz. Milletin bütçesinden millete verilen yük oluyor ama yakın çevreye, eşe dosta ballı kaymaklı maaşlar verildiğinde, israf alabildiğince arttığında ülkenin sırtına yük olmuyor. Kamuda tasarruf tedbirlerine uyulmadıkça, Beştepe’deki lüks ve şatafattan vazgeçilmedikçe, itibardan tasarruf olmaz ilkesi uygulanmaya devam ettikçe, biz bu sorunları yaşamaya devam edeceğiz.”

“31 Mart’ta roller değişecek”

“Demokrasilerde hesap günü sandıktır." diyen Şahin, "Emeklimiz de hiç şüphesiz kendisini zora sokanlarla hesaplaşmak için sandığı bekliyor. Emekli maaşlarında adalet sandığa kaldı. 31 Mart’ta roller değişecek. Demokrasilerde kimin daha büyük olduğunu hep beraber göreceğiz. DEVA Partisi olarak biz de başta emeklilerimiz ve çalışanlarımız olmak üzere, tüm vatandaşlarımızı yerel seçimlerde iktidara bir sarı kart göstermeye davet ediyoruz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı