Koordinasyon Merkezi’nin açılışında yaptığı kısa konuşmada yerel yönetim planlarından bahseden Babacan, “Belediyecilikte bazı kavramlar vardır; ‘kitabına uydurmak.’ Biz kitabına uydurmaktan yana değiliz arkadaşlar. Bunun yanlış olduğunu düşünüyoruz. Ne yapmamız gerekiyor, belediyeyi kitaba uygun yönetmemiz gerekiyor.” dedi.

“Ateşin düştüğü her ev ya damsız ya sıvasız”

Babacan, ülkenin zor günlerden geçtiğini ifade ederek, “Daha geçtiğimiz hafta Kuzey Irak’ta 9 şehit daha verdik. Allah hepsine rahmet eylesin, ailelerine sabır diliyorum, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Evlere ateşler düşüyor. Ama bir bakıyoruz, ateşin düştüğü her ev ya damsız ya sıvasız. Hele en son şehitlerimizden birisinin Kahramanmaraş’ta ailesinin oturduğu yere baktık, bir konteyner de değil sadece bir çadır.” şeklinde konuştu.

“DEVA Belediyeciliğinin Etik Kurallar Bildirgesi’ni hazırladık”

Siyaset tarihlerinde bir ilk gerçekleştirdiklerini dile getiren Babacan, “DEVA Belediyeciliğinin Etik Kurallar Bildirgesi’ni hazırladık. Bizim belediye başkan adaylarımız, aday olmadan önce bu bir-iki-üç sayfalık belgeyi imzalıyorlar, ‘Seçildiğimiz takdirde ben belediyeyi burada yazılı ahlaki kurallar çerçevesinde yöneteceğim’ diyorlar, ondan sonra bizim adayımız oluyorlar.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı