Moody's, 17 Türk bankasının kredi notu görünümlerini "durağan’dan "pozitif’e’’ çevirdi.

AKFGY – Şirketin MERIT ile KKTC' de yatırımı tamamlanan ve Merit Park Hotel & Casino unvanı ile işletilen otelin 74,1 milyon dolara devrinin tamamlandığı açıklandı.

AKFGY – Şirketin %100 ağlı ortaklığı Gökliman Yatırım tarafından yapılması planlanan Loft Iasos Turizm Konaklama Tesisi projesi kapsamında ÇED olumlu kararı verildiği açıklandı.

ALARK – 10 milyon TL sermayeli Alarko Dijital Teknoloji Çözümleri şirketinin kuruluş işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

AGESA – 2023 yılında prim üretimi %101,3 artışla 7,5 milyar TL’ye yükseldi.

AGYO – Ahmet Özel tarafından 100.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

AGYO – Meltem Aslan tarafından 622.308 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

AGROT – Şirketin 200 milyon kg domates, biber ve meyve püresi üretim kapasitesine sahip bir şirket ile uzun dönem kiralama sözleşmesi için ön görüşmelere başlandığı açıklandı.

ARASE – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Aras Elektrik Dağıtım’ın 2023 yılında 1,6 milyar TL yatırım harcaması ve 3179 milyon TL planlı bakım harcaması gerçekleştirdiği açıklandı.

AVOD – Salih Yüksel tarafından 400.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

CWENE – Şirket ile Alpin Çorap Sanayi arasında imzalanan 3,8 milyon dolar bedelli sözleşme kapsamında Çatı GES projesinin kabulü yapılarak devreye alındığı açıklandı.

CWENE – Şirket ile Maviş İplik arasında imzalanan 3,0 milyon dolar bedelli sözleşme kapsamında Çatı GES projesinin kabulü yapılarak devreye alındığı açıklandı.

DOFER – Şirket ile yurt içi merkezli iki firma arasında 27,0 milyon TL tutarında sipariş sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

ERCB – Şirket ve Birleşik Metal – İş Sendikası arasında yürütülmekte olan TİS kapsamında, Birleşik Metal – İş Sendikası tarafından grev kararı alındığı açıklandı.

EKOS – Balıkesir OSB’de kiralanan yeni üretim tesisinin üretime başladığı açıklandı.

FZLGY – Şirket tarafından İstanbul Avcılar’daki arsa üzerinde 1.100 konut ve 50 ticari üniteden oluşan Kat Karşılığı sözleşme imzalanması için görüşmelere başlandığı açıklandı.

GARAN – Moody’s tarafından bankanın kredi not görünümünün Durağan’dan Pozitif’e revize edildiği açıklandı.

HUBVC – Namık Kemal Gökalp, Mehmet Ziya Gökalp ve İlyas Avcı tarafından şirket sermayesinin %10’una karşılık gelen 700.000 adet A grubu payların Eylül 2023 itibariyle alınması sonrasında Şirket’in diğer ortaklarına ait payları satın almak üzere hazırlanan pay alım teklifi bilgi formunun SPK tarafından olumsuz karşılandığı açıklandı.

ISCTR – 93 gün vadeli 1,1 milyar TL tutarında bono ihraç edildi.

ISMEN – 114 gün vadeli 634,8 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

KUVVA – Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Kaynak tarafından 1.400.000 adet pay ve Şule Kaynak tarafından 4.300.000 adet payın Borsa dışından devredildiği açıklandı.

KBORU – Şirketin DSİ Konya tarafından gerçekleştirilen Konya Apa Hotamış 1,2,3, Sulamaları HDPE Boru Temini konulu ihaleye katılarak 112,5 milyon TL bedelle birinci olduğu açıklandı.

MHRGY – Ataşehir Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında arsa sahipleri ile sözleşme imzalandığı açıklandı.

MERIT – Şirket kayıtlı sermaye tavanın 200 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvurunun Bakanlık tarafından da onaylandığı açıklandı.

MRSHL – Şirket kayıtlı sermaye tavanın 20 milyon TL’den 50 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvurunun Bakanlık tarafından da onaylandığı açıklandı.

MANAS – Şirketin 34,2 milyon TL tutarındaki proje destek tutarının Bakanlık tarafından onaylandığı açıklandı.

QNBFL – 175 gün vadeli 208 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

PEGYO – Ahmet Zafer Körpınar tarafından 800.392 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

PEGYO – Cihan Bilgi tarafından 774.500 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

RALYH – Şirketin bağlı ortaklığı Ral Enerji tarafından Afyon’da yapılması planlanan İscehisar – 3 RES (24 Mwm/24 Mwe) Ve Elektrik Depolama Tesisi (48 Mwe/48 Mwh) projesi ile ilgili ön lisans verilmesine karar verildiği açıklandı.

SEYKM – Marka ihlal davasının bir sonraki duruşma tarihinin 2 Nisan olduğu açıklandı.

SASA – 3,5 milyar TL bedelli paya dönüştürebilir tahvil kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.

TEKTU – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 300 milyon TL’den 1,5 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvurunun Bakanlık tarafından onaylandığı açıklandı.

TMSN – Ereğli Tekstil’e ait ve DenizBank’a rehinli 1.500.000 adet halka kapalı B grubu TMSN payının üzerindeki rehin DenizBank tarafından kaldırılarak, 1.500.000 adet halka kapalı B grubu TMSN payının Emlak Katılım Bankası’na rehin verildiği açıklandı.

VERTU – Core Engage Yazılım tarafından geliştirilen New Cycle oyunun satışa başladığı açıklandı.

YAYLA – VBTS kapsamında şirket paylarına 16 Şubat’a kadar emir paketi tedbiri getirildi.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı