HDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri İstanbul'da 6 yaşındaki çocuğa istismarda bulunduğu iddia edilen şahıs için dua istendiğini ileri sürerek konunun araştırılmasını istedi.

Yapılan oturum sonrası HDP'li Belediye Meclis Gurubu tarafından şu resmi açıklama yayınlandı:

"Değerli Basın Mensupları Ve Saygıdeğer Halkımız

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz ay İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya GÜMÜŞEL isimli şahsın, kızı H.K.G babasının kendisini 2002 yılında henüz 6 yaşında iken imam nikahıyla ‘’EVLENDİRDİĞİNİ’’ ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını belirtilerek şikayetçi olmuştu. Konu ülke gündemine gelip kamuoyu baskısı oluşunca iki yıllık şikayetin ardından dava dosyası hazırlanmış ve Yusuf Ziya GÜMÜŞEL ile 6 yaşındaki çocuğu istismar eden Kadir İSTEKLİ tutuklanmıştı.

Bu olay toplumun farklı kesimlerinden insanları bir araya getirirken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin AK partili STK ve Muhtarlardan sorumlu daire başkanı Murat M. Tutuklulardan Cemaat lideri Yusuf Ziya GÜMÜŞEL için destek ve dua istemişti. Daire başkanının bu paylaşımını ŞUSKİ genel müdür yardımcısı Mehmet U.’ da yorumlarıyla desteklemişti. Gelen tepkiler üzerine adı geçen şahıslar paylaşımlarını silmiş olsa da bu hastalıklı zihniyet ülke gündeminde uzun süre yer almıştır. Partimizin de hassasiyetle yaklaştığı bu konu bugün, olayın ardından toplanan ilk büyükşehir meclisinde HDP meclis grubunca gündeme getirilmiştir. 

Bu utanç verici olayda adı geçen Murat M'nin Büyükşehir kurulduğu günden bu yana üst düzey yönetici olduğu ve sıklıkla cemaatlerle iltisaklı olduğu anlaşılacak paylaşımlar yaptığı grubumuzca tespit edilmiştir. Diğer adı geçen Mehmet U’nun görev yaptığı ŞUSKİ’ de 9 genel müdür değişmesine rağmen halen göreve devam ettiği yine grubumuzca teyit edilmiştir.

Büyükşehir belediyemizin önemli kadrolarında görev yapan şahısların adeta makamı satın almışlarcasına bu koltuklardan kalkmadığı ve oturdukları koltuklardan güç alarak toplumu yaralayıcı yaklaşımlarda bulundukları HDP meclis grubumuz tarafından meclis genel kurulunda ifade edilmiştir. 

Yaşanan bu olay bir kez daha ortaya çıkarmıştır ki Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin önemli kadroları liyakatten uzak ve bir yerlerden aldığı güçle toplum hassasiyetlerini çiğneme pahasına istediğini yapan kişilerce işgal edilmiştir.

Hal böyleyken büyükşehir meclis grubumuz tarafından meclise bir önerge verilmiş ve büyükşehir belediyesinin Cemaat ve derneklere bugüne kadar yaptığı yardımlar sorulmuş ayrıca istismar olayında adı geçen bürokratların açığa alınarak etkin bir soruşturma yapılması talep edilmiştir.

Önergemiz gündeme alınmış ancak AKP grubu tarafından ilgili bürokratları ve cemaatleri savunma noktasında tavır alınmıştır. Ne yazık ki bu kirli zihniyetin sadece daire başkanlıkları ile sınırlı olmadığını üzülerek belirtmek istiyoruz. HDP grubu olarak her zaman halkımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Toplumsal hassasiyetleri zedeleyen bu kangrenleşmiş kadrolarla mücadelemiz devam edecektir. Yaşanılanları halkımızın takdirine sunuyoruz."

HDP gurubu tarafından meclise bir de önerge sunuldu.

 

Haber: İbrahim Uyğur