Dünya Ekonomik Forumu’nun 2024 Zirvesi, İsviçre’nin Davos kentinde devam ediyor. Zirveye katılan birçok temsilci, dünyanın Çin ile güvenlik, ekonomi ve teknoloji alanlarında iş birliğini pekiştirmeye hazır olduğunu söyledi.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Çin Medya Grubu'na verdiği demeçte, Çin'in arabuluculuğu sayesinde Suudi Arabistan ve İran arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden kurulduğuna işaret ederek, bunun Çin'in bölge işlerinde oynadığı önemli rolü yansıttığını kaydetti. Mikati, Çin'in bölgesel ve küresel ilerlemelerde daha büyük bir rol oynamasını beklediklerini belirtti.

Yeni Zelanda'dan Helen Clark Fonu'nda görev yapan Peter Davis, basına verdiği demeçte, Çin'in Dünya Ekonomik Forumu'nun 2024 Zirvesi'ne katılmasının son derece önemli olduğuna işaret ederek, aksi takdirde bu zirvenin Batılı bir toplantıya dönüşebileceğini savundu. Davis, Çin'in dahil olmasıyla birlikte Asya ve Afrika ülkelerinin zirveye katılımının büyük önem taşıdığını, Çin'in dışa açılma ve kapsayıcılık konusunda ısrarcı olduğunu, Çin gibi ülkelerin zirveye katılımının çok iyi bir gelişme olduğunu vurguladı.

Hibya Haber Ajansı