Yıllardır müşteri hizmetleri ve onarım merkezlerine sürekli yatırım yapan Acer, PC'ler, dizüstü bilgisayarlar, monitörler ve projektörler gibi ürünlerde kaliteyi her zaman en üst düzeyde tutmayı başardı. Şirketin mükemmelliğe olan bağlılığı, otomotiv sektöründen esinlenen sıkı ve güvenli süreçler sayesinde tesislerinin sanayileşmesine de yansıyor. Standartlaştırılmış operasyon prosedürleri (SOP), ISO belgeleri ve alınan çok sayıda ödül sonucunda Acer'ın satış sonrası hizmetleri BT sektöründe bir ölçüt haline geldi.

Bu başarının ardından Acer, 2014 yılında çeşitli ürünler için beyaz etiketli onarımlar sunmak üzere SERTEC360'ı hayata geçirerek hizmet yelpazesini BT alanının ötesine genişletti. Satış sonrası hizmetlerini üçüncü taraf şirketlere genişletme potansiyelini fark eden Acer, stratejik bir adım atarak bağımsız bir iştirak olan Enfinitec'i kurdu.

Acer EMEA Bölgesi Başkanı Emmanuel Fromont, "Enfinitec, ürünlerin yaşam döngüsünü uzatarak veya onlara ikinci bir hayat vererek grubumuzun daha sürdürülebilir ve sorumlu bir dünyaya yönelik misyonunu mükemmel bir şekilde yansıtıyor. Acer olarak ürün ve hizmetlerimizle sürdürülebilir kalkınmayı destekliyoruz" dedi.

Enfinitec, sürdürülebilirlik ve sorumluluğa odaklanarak satış sonrası hizmetler sektöründe dönüştürücü bir güç olmaya hazırlanıyor. Fromont sözlerine şöyle devam etti: "Enfinitec'i bağımsız bir iştirak haline getirerek, yeni pazarlara açılarak ve sürdürülebilir satış sonrası hizmetlerde kabul görmüş uzmanlık arayışında olan diğer sektörlere hizmet vererek Enfinitec'i daha da geliştirmeyi hedefliyoruz."

Enfinitec CEO'su Tobi Musson heyecanını şu sözlerle paylaştı: "Enfinitec'in bugün itibariyle faaliyete geçmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Artık farklı ülkelerde konumlanmış sekiz tesiste binden fazla çalışanı olan bağımsız bir Avrupa hizmet şirketiyiz."

Enfinitec, bir iştirak olarak şu anda aşağıdaki hizmetleri sağlıyor:

  • 22 dili kapsayan iletişim merkezleri.
  • EMEA bölgesinde şirketlere ve son müşterilere kurum içi onarım sunan ISO sertifikalı sekiz onarım tesisi.
  • Polonya'nın Wroclaw şehrinde, Avrupa'nın en hızlı satış sonrası tedarik zincirlerinden biri olan ve yenileme hizmetleri açısından stratejik bir konumda bulunan yedek parça lojistik tesisi.
  • Özelleştirilmiş hizmet kalitesi ve atık yönetimi modelleri (geri kazanım, izlenebilirlik ve geri dönüşüm).
  • Oracle bulut platformunda, çeşitli uygulamalarla entegre ve Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) ile uyumlu çevrimiçi iş süreçleri.

Acer müşterilerinin beklentisi olan mükemmel hizmet kalitesini sürdürmeyi amaç edinen Enfinitec, Acer müşterilerine yüksek kaliteli satış sonrası hizmetler alabilecekleri konusunda güvence veriyor.

Hibya Haber Ajansı