DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, Milli Uzay Programı’na ilişkin “Türkiye'nin uzaydaki 10 yıllık vizyon, strateji, hedef ve projelerinin yer aldığı Milli Uzay Programı, 9 Şubat 2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde büyük bir coşku ile Türk ve Dünya kamuoyuna tanıtılmıştı. 2024 yılına girdiğimiz bu günlerde program hedeflerinin ne aşamada olduğu kamuoyu tarafından merak edilmektedir.” dedi.

Ekmen’in Milli Uzay Programı’nın akıbetini öğrenmek için Bakan Kacır’a yönelttiği sorulardan bazıları şu şekilde:

1. Birinci hedef olan “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Ay’a ilk teması gerçekleştirmek” başarıya ulaştı mı? Ulaşmadıysa hangi aşamadadır ve ne zaman gerçekleştirilmesi planlanmaktadır?

2. İkinci hedef olan “Yeni nesil uydu geliştirme alanında dünya ile rekabet edebilecek ticari marka ortaya koymak” hangi aşamadadır ve ne zaman gerçekleştirilmesi planlanmaktadır?

3. Üçüncü hedef olan “Türkiye’ye ait bölgesel konumlama ve zamanlama sistemi geliştirmek” hangi aşamadadır ve ne zaman gerçekleştirilmesi planlanmaktadır?

4. Dördüncü hedef olan “Uzaya erişimi sağlamak ve bir uzay limanı işletmesi kurmak” hangi aşamadadır ve ne zaman gerçekleştirilmesi planlanmaktadır?

Hibya Haber Ajansı