İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Irak’ın kuzeyindeki terör saldırıları ardından ortaya çıkan bir şehit ailesinin çadırda yaşadığı görüntüler üzerine harekete geçti. Bu kapsamda, şehitlerin bakmakla yükümlü olduğu ailelerine barınma/ev imkanı sağlanmasına ilişkin hazırlanan kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Kanun teklifinde 2985 Sayılı Toplu Konut Kanunu’na bir ekleme yapılması teklif ediliyor. Bu kapsamda; harp ve vazife malulü sayılanlara, onların dul ve yetimlerine yönetmelikle belirlenecek şartları taşımaları halinde TOKİ tarafından bir konutla sınırlı olarak konut edindirilmesi imkanı sunulacak.

Teklifin gerekçesinde ise şu ifadeler yer alıyor:

“Şehit yakınları ve gazilerin manevi sorunlarını, acılarını ve yaralarını tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmasa da en azından şehit yakınlarının karşılaştığı ekonomik sorunların çözümüne yönelik olarak devlet tarafından alınacak tedbirler ve sağlanacak olanaklarla şehit yakınlarının yaşamlarını bir nispette kolaylaştırmak mümkündür. İlgili konularda bugüne kadar alınan tedbirler ve sağlanan olanaklar ne yazık ki yeterli değildir. Bu sebeplerle halihazırdaki desteğin artırılması ve bazı yeni olanakların sağlanması ve ivedilikle kullandırılması ihtiyacı hasıldır.

Buradan hareketle, kahraman şehitlerimizin yakınlarının ekonomik haklarının iyileştirilmesi ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesi amacı taşıyan 2/3/1984 Tarih ve 2985 Sayılı Toplu Konut Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunmak gereğimiz hasıl olmuştur.”

Hibya Haber Ajansı