Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Çinlilerin en önemli geleneksel bayramı olan Bahar Bayramı’nı kutlamak için 18 Ocak-11 Mart tarihleri arasında dünyanın 70’i aşkın ülke ve bölgesinde 25 temada 400’den fazla etkinlik düzenlenecek. Program kapsamında Bahar Bayramı Galası, örf ve gelenekler sergisi, somut olmayan kültürel miraslar sergisi ve turizm tanıtımı gibi etkinliklerin yapılması bekleniyor.

Çin’in New York Başkonsolosu Ping Huang, ABD’nin doğusunda özel etkinlikler düzenleneceğini açıkladı. Çin ve ABD arasındaki diplomatik ilişkilerinin 45. yıl dönümünü olduğu için bu yılki kutlamaların özel olacağını belirten Ping, “Çin yeni yılını kutlamak için 2012’den bu yana Çinli sanatçılarla birlikte çalışan New York Filarmoni Orkestrası’na özellikle teşekkür ediyorum. Bu, Çin ile ABD arasındaki müzikal iş birliğinin hızını belirliyor ve Çin yeni yılının popülerleşmesine katkıda bulunuyor” dedi.

New York Filarmoni Başkanı ve CEO’su Gary Ginstling de “20 Şubat’taki kutlamamız bizi dragon ay döngüsüne tam bir ejderhayla getirecek ve bundan çok mutluyuz. Senfonik müziğin sınırları aştığı ve tüm kültürlerden insanları birleştirdiği inancını bir kez daha göstereceğiz” dedi. 

Öte yandan Çin’de Bahar Bayramı için büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Ülkenin popüler turizm destinasyonlarında rezervasyonların tamamlandığını belirten seyahat acenteleri, bu dönemde 8 milyar aşkın yolculuk yapılacağını tahmin ediyor. 

Hibya Haber Ajansı