Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevindeyken Okmeydanı’ndaki kentsel dönüşümün temellerini atan Kurum, ‘insan ve İstanbul odaklı projeler’ ile kentsel dönüşüme ağırlık vereceklerini belirtti.

Kurum, “Çoğu mühendislik hizmeti almamış, 1999 depreminden önce yapılan, sağlıksız yapılardan oluşan binaları vatandaşın rızasıyla, burada oluşacak değeri vatandaşlarımıza sunarak dönüştüreceğiz.” dedi. 

İstanbul’daki ulaşım sorununa da dikkat çeken Murat Kurum, “Bu şehirde toplu ulaşıma dair tek bir sorun bırakmayacağız.  Otopark sorununu da  inşa edeceğimiz yer altı ve katlı otoparklarla çözeceğiz." diye konuştu.

Kurum’a ziyareti sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız eşlik etti.

‘’Mülkiyet sorunu yaşayan hiçbir kardeşimiz kalmayacak’’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevini devralması durumunda Okmeydanı’nın her yerinde Şehir Yenileme çalışmalarını; hükümet ve ilçe belediyesiyle birlikte hızlandıracaklarını belirten Kurum, şu ifadeleri kullandı:

“Okmeydanı genelinde geriye kalan 5 bin 358 binada bulunan 23 bin 213 ev ve iş yerimizi de vatandaşımızın gönül rızasıyla; burada oluşacak değeri vatandaşlarımıza sunarak dönüştüreceğiz. Hep söylediğimiz gibi; İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız. Annelerimiz için, yavrularımızın güvenli yarınları için gecemizi gündüzümüze katacağız.”

Hibya Haber Ajansı