Basın mensuplarıyla şehirde devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında konuşan Başkan Metin’e basın toplantısında başkan yardımcıları eşlik etti.

Kentsel dönüşüm çalışmalarından alt yapı çalışmalarına, sosyal tesislerden dere ıslahlarına ve sosyal ve kültürel çalışmalara kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Başkan Metin, göreve geldikleri günden bu yana ekip olarak Rize için tüm gayretleriyle çalıştıklarını ifade etti.

Çalışmaların son durumuyla ilgili bilgiler veren Başkan Metin, “5 yıl içerisinde yaptığımız ve devam eden çalışmalarımız anlamında söyleyecek olursak, enerji ile yaptığımız yatırımlar, irili ufaklı 46 mahallenin dokunduğumuz noktaları, otogar çalışmalarımız, Kültür sokağı projemizin ihale aşamasına gelmesi, mezbahane çalışmamız aynı şekilde, millet bahçesi çalışmalarımızın alt yapı çalışmaları bitti.” dedi.

Başkan Metin, 5 yıllık periyotta hedeflerinin gerçekleştirdikleri işleri kalıcı yapmak olduğunu belirterek, “Bu işlere 50 yıl daha dokunmamak üzere çalışmaları yürüttük. Büyük projelerimizden biride şuan devam etmekte olan IPA projemiz. Bu kapsamda İslampaşa mahallemizdeki büyük ileri arıtma projesi 500 milyonluk bir projedir yapılıyor. Ona entegre Çiftekavaktan başlayan Gündoğdu çıkışına 16 kilometrelik bir hatta konektör hattımız döşeniyor.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı