Yurt içi ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada 114 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Aktürk, bakanlıktaki basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini belirtti. Aktürk, 12 Ocak'ta Irak'ın kuzeyindeki bir üs bölgesine sızma girişiminde bulunarak saldırı gerçekleştiren teröristlere geçit verilmediğini söyledi.

Saldırı sonrası Irak ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan terör hedeflerine yönelik hava harekatları düzenlendiğini belirten Aktürk, "İçinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, tünel, mühimmat/malzeme deposu, barınak, ikmal malzemeleri, doğal gaz üretim ve petrol tesisleri ile gelir elde etmek için kullanılan tesislerden oluşan 114 hedef başarıyla imha edilmiştir." ifadesini kullandı.

Tuğamiral Aktürk, şehitlerin kanını yerde bırakmayan Mehmetçik'in çatışmalar, ateş destek vasıtaları ve hava harekatlarıyla bölgede 81 teröristi etkisiz hale getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Pençe-Kilit Harekatı'nda bugüne kadar 768 terörist etkisiz hale getirilmiş, değişik çaplarda 1887 silah ve 794 bin 661 mühimmat ele geçirilmiş, 2 bin 588 mayın/el yapımı patlayıcı tespit ve imha edilmiş, 850 mağara/sığınak kullanılamaz hale getirilmiştir. Böylece Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil 114'ü son bir haftada olmak üzere 1 Ocak 2023'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 396'ya ulaşmıştır."

Suriye'de, harekat alanlarında oluşturulan güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik taciz ve saldırı girişimlerinin devam ettiğini dile getiren Aktürk, "Son bir haftada 27 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, anında ve misliyle verilen karşılıkla 41 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece 1 Ocak 2023'ten itibaren gerçekleştirilen taciz ve saldırı sayısı 560'a, etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 1605'e ulaşmıştır." dedi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk sınırlardan son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan, 6'sı FETÖ, 4'ü PKK/YPG terör örgütlerine mensup 159 kişinin yakalandığını, 5 bin 138 kişinin ise hududu geçemeden engellendiğini bildirdi.

Türkiye'nin Gazze'ye yönelik insani yardımları kapsamında ilgili kurumlarla koordineli olarak, 11 Ocak'ta bir A400M ve bir C-130 uçağıyla 11 tondan fazla tıbbi malzeme ve 18 sağlık personelinin bölgeye ulaştırıldığını belirten Aktürk şu ifadelere yer verdi:

"Çoğunluğu acil tedaviye ihtiyaç duyan 85 hasta ve 106 refakatçiden oluşan 191 Gazzeli kardeşimiz daha ülkemize getirilmiştir. Gazze için bugüne kadar Hava Kuvvetlerimize ait 17 uçakla 239 tondan fazla insani yardım malzemesi bölgeye sevk edilmiş, ülkemize getirilen Gazzeli kardeşlerimizin sayısı ise 715 olmuştur."

Hibya Haber Ajansı