Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Bağlantısızlar Hareketi’nin (NAM) 19. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Uganda'ya gitti.

Yılmaz, programı çerçevesinde, İlk olarak Entebbe Havalimanı’nda Uganda Başbakanı Robinah Nabbanja ile bir araya geldi.

Sonrasında Kampala Büyükelçiliği’nde Büyükelçi Mehmet Fatih Ak ile görüşerek Türk Toplumu Temsilcileri ile buluşan Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2016 yılındaki Uganda ziyareti sonrasında, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerde yakalanan ivmeden memnuniyet duyuyoruz. İş insanlarımız, Uganda’da özellikle altyapı inşaatı konusunda önemli projeler gerçekleştirdi. Ülkelerimiz arasındaki ticaret zeminini karşılıklı olarak yeni anlaşmalar ve düzenlemelerle daha da güçlendireceğiz." dedi.

Filistin ana gündemiyle gerçekleşecek olan zirvenin Devlet ve Hükümet Başkanları oturumuna katılarak Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Kaguta Museveni başta olmak üzere ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştireceğini belirten Yılmaz, "Zirvenin başta mazlum Filistin halkı olmak üzere, üye ülke halklarına ve tüm insanlığa hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı