İSTANBUL (AA) - Mitsubishi Electric, kullanımı akıllı telefon kadar kolay olan yeni M8V serisi ile çevrim süresinde yüzde 11 azalma, hatalarda yüzde 15 düşüş sağlıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, dünyanın en büyük CNC teknolojisi üreticilerinden biri olan Mitsubishi Electric, esnekliği işlevsellikle buluşturduğu yeni M8V serisi ile CNC alanında "ezberleri bozmayı" hedefliyor. Yeni serinin olanakları daha hızlı ve sorunsuz çalışma imkanı, daha yüksek üretkenlik ve karlılık sağlıyor.

Tamamen kolaylık esasına dayanan seri, dört noktalı çoklu dokunmatik el hareketlerini destekleyen interaktif panel arayüzü ile adeta akıllı telefon kullanımına benzer bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Köklü inovasyon geçmişi ışığında seri imalatın önünü açan CNC teknolojileri geliştiren Mitsubishi Electric, CNC işleme merkezleri ve torna makineleri için üreticilere sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Son olarak pratik kullanımıyla dikkati çeken yeni M8V serisini üreticilerle buluşturan şirket, yüksek verimlilik ve hassasiyet ile üretim süreçlerini hatasız ve sürdürülebilir kılmayı hedefliyor.

- "Bu seri, üreticilerin dijital dönüşüm stratejilerini desteklemek için geliştirildi"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Mekatronik CNC Departmanı Müdürü Hakan Aydın, alanında ilk ve tek yerleşik Wi-Fi'ye sahip olan, sezgisel ve kullanımı kolay arayüzüyle üstün performans sunan serinin özellikleri hakkında bilgi verdi.

Aydın, şunları kaydetti:

"Bu seri, üreticilerin dijital dönüşüm stratejilerini desteklemek için geliştirildi. Sanayinin farklı faaliyet alanlarındaki profesyonellerin işini kolaylaştıran yeni seri, özgün tasarımı ile kullanıcılara kusursuz bir esneklik sağlıyor. Kullanıcılar, CNC tezgah takımlarını, tablet gibi bağlı cihazlar yardımıyla herhangi bir yerde ve zamanda güvenli bir şekilde kullanarak takip edebiliyor. Serinin sezgisel tasarımı ise kilit imalat parametrelerinin kolaylıkla takip edilerek kontrol edilebilmesine yardımcı oluyor. Kurulum sırasında kullanıcıları yönlendiren Job Lathe sihirbazı, kolay ve hızlı bir programlama olanağı sağlıyor.

Bu özelliği ile G-kod uzmanlığına sahip olmayan personelin bile kolaylıkla etkileşim kurabileceği bir denetleyici olarak öne çıkıyor. Yeni seri, bir önceki jenerasyona göre çok daha efektif ve verimli. Yeni seride bir araya getirilen CPU, yenilikçi OMR-CC kontrol teknolojisi ve otomatik kesme yükü kontrolü, imalat süresini azaltırken yüksek düzeyde hassasiyet sağlıyor. Yüksek kalitede üretimi destekleyen bu fonksiyonlar, çevrim süresini önceki modellere göre en az yüzde 11, takım yolu hatalarını ise yüzde 15'e kadar azaltıyor. "

M8V serisinin, talaşlı işleme merkezlerinde yüksek sayıda akslar ile dakikada 540 kilo-blok kod gibi iki katına çıkan ince işleme kapasitesi sayesinde metal işleme uygulamalarına da önemli avantajlar sunduğunu bildiren Aydın, hız ve performansı bir araya getiren bu denetleyici serinin, üreticilerin verimliliklerini artırırken, akıllı imalat uygulamalarını hayata geçirmelerine de yardımcı olduğunu aktardı.