BIST100

Dün güçlü açılış ile beraber 8116 seviyesinde kadar yükselen BIST 100 endeksi günün son saatlerinde artan satışlar ile hızla geriledi ve %0.10 oranında sınırlı değer kaybı ile günü 8016.09 seviyesinden tamamladı.

Son günlerde yaşanan sıkışma sonrasında gelen satışlar ile kısa vadeli göstergelerde güç kaybının artırdığını görüyoruz.

Şimdilik net bir bozulma olmamasına rağmen, bugün yaşanacak kapanışın önümüzdeki hafta için yönde belirleyici olacağını düşünüyoruz.

Dünkü yazımızda bahsettiğimiz Bayrak formasyonunun görünümü geçerliliğini korurken, 7950 desteğini yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Bu seviyenin üzerinde kalındığı sürece endekste pozitif bakışımızı koruyacağız. Bu nedenle 7950 seviyesinin üzerindeki hareketlerde mevcut pozisyonların sürdürülmesini uygun buluyoruz.

Ancak beklentimizin aksine 7950 desteğinin kırılması endekste önümüzdeki günler açısından bozulmanın artabileceğinden 7950 seviyesinin altında pozisyonlar kademeli olarak azaltılabilir ve alt desteklerde yeni denge arayışları beklenebilir.

8150 seviyesini ise kısa vadeli ilk direnç noktası olarak takip etmeye devam edeceğiz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı