Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, geçtiğimiz haftalarda etkili olan sağanak yağmur sonrasında Adnan Menderes Mahallesi Firuze Sokak'ta yol bakım çalışmaları başladı. Ancak, Akçakale Belediyesi, sözde yolu yapacaklarını söyleyip 15 gündür sokağı olduğu gibi bırakarak çekip gitmesi tepkilere neden oldu.

Bu durum, mahalle sakinlerini ve vatandaşları çileden çıkardı. Mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya'yı seçime kadar bu çamura mahkum etmekle suçluyor.

Adnan Menderes Mahallesi sakinlerinden Ahmet Kaynak, durumu sosyal medya hesabından paylaşarak tepkisini dile getirdi. Kaynak, "21 yüzyılda halen yollarımızın bu halde olmasını içime sindiremiyorum. Hastamız var, yaşlımız var, engellimiz var. Bu yolu bir türlü çözemediler. 15 gündür sadece mucuru döküp bırakıp gittiler. Allah da devamıdır. Hiç mi Allah korkunuz yok?" dedi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Demir de, "Allah'tan korkusu olan insan bu yolu böyle bırakmaz. Yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz. Hastası, engellisi, yaşlısı olan bu yolu kullanamıyor. Bu yol işkence yoluna dönüştü" ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinin tepkileri üzerine Akçakale Belediyesi, yolun bir an önce yapılması için çalışmalara başladı. Ancak, yolun bu hale gelmesi ve 15 gün boyunca yapılmaması, Akçakale Belediyesi'nin keyfi hizmet anlayışının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.