Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

 “Bugün bu anlamlı geleneği ihya etmek, önemli ilmi projelerin tanıtımını ve icazet merasimini gerçekleştirmek üzere bir aradayız. İslam ülkelerinden icazet törenimizi teşrif eden kıymetli ilim erbabımıza, Türkiye’ye ve aziz İstanbul’a hoş geldiniz diyorum. Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan üç aylara kavuşmanın bahtiyarlığını yaşadığımız günlerdeyiz. Mevla’dan bu mübarek günlerde kıldığımız namazları, ettiğimiz duaları, okuduğumuz Kur’anları katında kabul buyurmasını niyaz ediyorum.

Rabbim hepimizi sağlık, afiyet ve huzur içinde Ramazan-ı Şerif’e kavuştursun. Filistin ve Gazze halkı başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında zor günler geçiren, zulme uğrayan tüm kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun diye dua ediyoruz.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (sav), hali, tavrı, sözleri, yaşayışı, iman ve ibadetleriyle insanlığa en güzel örnekti. Onun nübüvveti yeryüzünü adeta sonsuz bir nurla tenvir etti. İki cihan serveri güzel ahlakın, Kur’an ahlakının dar-ı dünyadaki en yüksek ve en kutsal timsali oldu. Biz ümmetine de yolumuzu aydınlatan, ufkumuzu genişleten, hayatımızı anlamlı kılan sünnet-i seniyyesini miras bıraktı.

Müslümanlar olarak dünya imtihanını anlımızın akıyla vermemiz, Allah’ın ipine yani Kur’an-ı Kerim’e ve Peygamber Efendimizin sünnetine sıkı sıkıya sarılmamıza hayatımıza tatbik etmemize bağlıdır.

Bugünkü takdim ve icazet merasimiyle hadis alanında biri 7 yıl, diğeri 4 yıl süren iki projeyi tamamlamanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bunlardan biri çağımızın önde gelen muhaddislerinden Muhammet Avvame hocanın riyasetinde gerçekleştirilen derslerle yürütüldü.

Kıymetli hocamızın riyasetinde kurulması planlanan Uluslararası Sünnet ve Siyer-i Nebeviye Araştırma Merkezi’nin fevkalade nitelikli çalışmalara öncülük edeceği kanaatindeyim.

Sizlere sevgilerimi, saygılarımı sunuyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı