Yılmaz, Uganda’nın başkenti Kampala’da, Filistin ana gündemiyle "Ortak Küresel Refah için İş Birliğinin Güçlendirilmesi" teması ile düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi'nin (NAM) 19. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde hitaplarını gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Bağlantısızlar Hareketi'nin kuruluşundan bu yana, dünyanın birçok vahşete ve şiddetli çatışmaya tanık olduğunu belirten Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Ancak İsrail'in Gazze'ye ayrım gözetmeksizin yaptığı saldırıların 7 Ekim'den bu yana Filistinlilere yaşattığı yıkım, birçok açıdan daha önce hiç görülmemiştir. İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik saldırıları ile ilgili olarak, Güney Afrika tarafından ‘Soykırım Sözleşmesi’ kapsamında İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı’nda açılan dava sürecini çok önemsiyor ve yakından takip ediyoruz.”

Yılmaz, “Afrika sorunlarına Afrika çözümleri” ilkesi doğrultusunda Afrika kıtasının refah ve istikrarına katkıda bulunmaya devam edeceklerini kaydederek, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu vesileyle, başkanlık dönemi için Uganda'ya başarılar diliyor, NAM başkanlığındaki önemli rolünü başarıyla tamamlayan Azerbaycan'a Türkiye'nin en içten tebriklerini iletiyorum. Zirveye ev sahipliği yapan Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Katuga Museveni'ye ve tüm ülkelere, delegelere katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı