Ardından Samsun teşkilatıyla bir araya gelen Akşener; İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayını İmren Nilay Tüfekçi, Samsun Asarcık Belediye Başkan Adayını Barış Oypan, Samsun Bafra Belediye Başkan Adayını Hamdi Yıldız, Samsun Canik Belediye Başkan Adayını Turgay Ulusoy, Samsun İlkadım Belediye Başkan Adayını Necati Demirtaş, Samsun Kavak Belediye Başkan Adayını Ahmet İçli, Samsun Salıpazarı Belediye Başkan Adayını İsmail Kahramanoğlu, Samsun Vezirköprü Belediye Başkan Adayını Hasan Budak, Samsun Yakakent Belediye Başkan Adayını Şerafettin Aydoğdu olarak ilan etti.

Akşener; PKK terör örgütü tarafından şehit edilen Şenay Aybüke Yalçın’ı, Fethi Sekin’i, Fırat Çakıroğlu’nu, Yasin Börü’yü katledenlerin namert olduğunu söyleyerek; “Enteresan bir şey oldu. Türkiye’nin namertliği sistem haline getirmiş bir terör örgütüyle karşı karşıya olduğunu biliyoruz. Namertliği huy edinmiş, namertliği yol edinmişler birdenbire topa girip büyük bir linç başlatıldı, daha enteresanı Avrupa’dan bile devam etti bu iş. Şimdi buradan soru sormak isterim, namert bunlar, Naz bebeğin, Aybüke öğretmenin, Fethi Sekin’in katli, Fırat Çakıroğlu’nun, Yasin Börü’nün katli namertliktir. Türk’üyle, Kürt’üyle, ses duyurabilmek için katledilen her bir birey namertçe katledilmiştir.” dedi.

Asıl konuşulması gerekenin vatandaşın, emeklinin, gençlerin dertleri olduğunu vurgulayan Akşener, İYİ Parti’nin en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini teklif ettiğini hatırlatarak; şunları söyledi:

“Biz bugün burada emeklileri konuşmalıyız, emeklilerin hâlini konuşmalıyız. Şehrin hâlini konuşmalıyız. Biz dedik ki; ‘En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olsun.’ Yani 17.002 lira. Asgari ücret düşük mü? Evet düşük. ‘Asgari ücret 20.000 TL olmalı ve ama sanayici de problem yaşamasın diye sanayiciye düşen, işletme sahibine düşen verginin önemli bir kısmını da devlet üstlensin, hükûmet üstlensin’ dedik. ‘İstihdam devam etsin, istihdam artarak çoğalsın. Gencecik çocuklarımız mezun oldukları okullardan sonra iş bulabilsinler.’ dedik. Dolayısıyla da en düşük emekli maaşının da asgari ücret kadar olmasını istedik. 10.000 TL yaptılar. Kiradaysa bir emekli Samsun’da da olsa, İstanbul’da da olsa, Ankara’da da olsa yandı gülüm keten helva. Bütün şehirlerde en düşük kiralar 6.000 TL oldu. En küçük şehirlerde, en düşük kira 6.000 TL. Büyükşehirlerde uçmuş gitmiş durumda… Emekli aç aç…”

Akşener açıklamasında “Türkiye gerçekten imkânları olan büyük bir ülke ama ben her geldiğimde Samsun’un üzerine sanki bir kül atılmış gibi bir karanlıklaşmış Samsun görüyorum. Bakımsız bir Samsun’la karşı karşıya kalıyorsunuz. Bütün bunları çözmek mümkün. İlk adım Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerini almaktır. İkincisi İmren başta olmak üzere, bütün belediye başkanlarımız; kazanılan her alanda İYİ Belediyeciliği, sosyal belediyeciliği, şehre aşık belediyeciliği her türlü imkânla ortaya koyarak başarılı bir çalışma yapmak zorundalar. Onu yaptıkları zaman mevzu şöyle olacak; diyecekler ki; vatandaşımız, milletimiz diyecek ki; ‘2028’de İYİ Parti iktidar olur. İktidarda da bizi feraha, refaha erdirir.’ “ ifadelerini kullandı.

 

Hibya Haber Ajansı