Sivas'ta yaptığı konuşma sonrası gelen tepkilere değinen Akşener, "Ses DEM’li kafalardan geldi. Benim için şereftir. Ama beni suçlayan, bizleri suçlayanların; namertler şebekesi olan PKK'nın yaptığı namertlikleri suçlamadığını biliyoruz." şeklinde konuştu.

"Siz namertsiniz namert" diyen Akşener, "Romantik romantik konuşanlar; Naz bebeği öldürttünüz, Fırat Çakıroğlu'nu, Yasin Börü'yü, Eren Bülbül'ü, Fethi Sekin'i, Aybüke öğretmeni şehit ettiniz. Ve pişmanlık duymadınız. Geldiniz o emri veren bebek katilini Meclis kürsüsünde övdünüz. 'Ne yapıyorsunuz ulan' diyen olmadı. Ama ben diyeceğim. Çünkü bu ülkede bebek katinin ve onun namert şebekesinin övüldüğü bir TBMM olamaz." ifadesini kullandı.

Akşener, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bütün Kürtlerin temsilcisi PKK'ymış, onun uzantısı DEM'miş gibi bir algının yaratılmasıdır. Kürtleri maraba gören bu namertlerin karşısında seçim kazanmak için iki büklüm durmaktır. İşte manda budur, himaye budur. Biz bunu reddediyoruz. İki taraf da belediyeleri almak için kıvrana kıvrana bu namertlerle el sıkışmaya çalışıyor. Birisi bebek katilinin mektubunu okutuyor, diğeri demokrasi diyor."

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İmren Nilay Tüfekçi'nin adaylığını ilan eden Akşener, seçim koordinasyon merkezini de ziyaret etti.

Hibya Haber Ajansı