Otomotiv dünyasında Fransız lüksünü yeni teknolojilerle buluşturan DS Automobiles, birbirinden iddialı model ailesi ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. 2023 yılı toplamında 3 bin 511 adede erişen DS Automobiles, bugüne kadarki en yüksek yıl sonu satış adedine ulaştı.

2022 yılını bin 829 adetlik satışla kapatan marka, böylece 2023 yılında toplam satışlarını yüzde 92’lik artırarak iki kata yakın rekor bir yükseliş kaydetti. Bu sonuçla Türkiye, DS Automobiles’in dünya genelinde en büyük dördüncü pazarı konumuna yükseldi.

DS Automobiles’in yükselen satış grafiğinde her biri kendi segmentinin iddialı oyuncusu olan model ailesi etkili oldu. Markanın, 2022 yılı sonunda pazara sunduğu DS 4, 2023 yılının ocak-aralık döneminde elde ettiği bin 437 adetlik satışla segmentinin en çok tercih edilen ikinci modeli olma başarısını göstererek marka satışlarını domine etti.

Bu yıl marka olarak ciddi bir ivme yakaladıklarını söyleyen DS Türkiye Genel Müdürü Selim Eskinazi, şu ifadeleri kullandı:

“DS Automobiles olarak, 2023 yılında Türkiye’de tarihi satış rekoruna ulaşmış olmak bizim için büyük bir gurur kaynağı. Bu rekor, ülkemizin DS Automobiles’in dünya çapında en büyük dördüncü pazarı olmasını sağladı. 2022 yılının sonunda pazara sunduğumuz DS 4, Türkiye pazarının büyük beğenisini kazandı. DS 4 çok hızlı şekilde müşterilerin tercihleri arasına girdi ve 2023 yılını segmentinde ikinci sırada tamamladı. Aynı şekilde DS 7 de segmentinde beşinci sırada yer aldı. 2023 yılında, DS markası olarak geçen yılın toplam satış adedini iki kata yakın bir büyümeyle geride bıraktık.”

Hibya Haber Ajansı