İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmirlilerin doğa ve ormanlarla bütünleşeceği “Yaşayan Parklar” oluşturma hedefi doğrultusunda Bornova’da yapım çalışmaları tamamlanan Meriç Yaşayan Parkı 23 Ocak’ta İzmirlilerle buluşuyor. Açılış, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde saat 11.00’de yapılacak. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Yeşil Altyapı” vizyonunun parçası olan Yaşayan Parkların altıncısı Bornova’da açılıyor. Meriç Yaşayan Parkı, 23 Ocak’ta İzmirlilerle buluşuyor. Meriç Yaşayan Parkı 23 Ocak saat 11.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla açılacak. İzmir’in bu en yeni parkı Bornova MTK-Moda Tekstil Konfeksiyoncular sitesinin yanında bulunuyor.

Parkın planlanması İzmir Büyükşehir Belediyesi Acil Çözüm Ekibi tarafından bölgede yaşayanların talepleri doğrultusunda yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzDoğa’nın belediyeyle yaptığı alan kullanım protokolü sonrasında parkın yapımı İzDoğa’nın koordinasyonuyla birçok belediye şirket ve biriminin ortak çalışmasıyla tamamlandı. 
Meriç Yaşayan Parkı’nda futbol sahası, mini basketbol sahası, mahalle bostanı, kafeterya, taziye evi, kütüphane, spor aletleri ve geniş bir çayır alanı inşa edildi ve kısa sürede hizmete girdi. Parktaki bitki dikiminde ise İzmir Büyükşehir Belediyesi susuzluğa dayanıklı meşe, sakız, zakkum, biberiye, hanımeli gibi türler tercih etti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katılacağı Meriç, Serintepe ve Zafer mahallelerine yakınlığıyla büyük önem taşıyan Meriç Yaşayan Parkı’nın açılışında özellikle çocuklar için birçok renkli etkinlik düzenlenecek.

Meriç Yaşayan Parkı’nda futbol sahası, mini basketbol sahası, mahalle bostanı, kafeterya, taziye evi, kütüphane, spor aletleri ve geniş bir çayır alanı inşa edildi ve kısa sürede hizmete girdi.

Mahallelilerin ihtiyaç ve isteklere göre tasarlanan park; İzDoğa, İzbeton, İZSU, Park ve Bahçeler Dairesi, Fen İşleri Dairesi, Bilgi İşlem Dairesi ve Ulaşım Dairesi başkanlıklarının ortak çalışması ile tamamlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi; Meriç’i Yaşayan Parklar projesinin altıncı adımı olarak hayata geçirdi. Yaşayan Parklar, doğa ve şehri birleştirerek ortak bir ekosistem hâline getirmeyi, doğayı şehrin içine taşımayı amaçlıyor.

Hibya Haber Ajansı