İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Can dostlarımıza sahip çıktığımızı gösteren bir adalet hareketi başlatıyoruz. Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi bu hareketimizin bir mihenk taşı olacak. Hastanemiz, Türkiye'de bir belediye tarafından hizmete alınan ve tamamı kamu kaynaklarıyla hizmet veren en donanımlı ve kapsamlı hayvan hastanesi. Bu alanda ülkemize öncülük ediyor olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen Seyrek'te kurulan, Türkiye’nin en modern ve kapsamlı sahipsiz hayvan hastanesinin açılışını yaptı. Bir yerel yönetim tarafından ilk defa hayata geçirilen, içinde yoğun bakım ve yatan hasta üniteleri bulunan Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi’nde 24 saat esasıyla uzman veteriner hekim kadrosu ile cerrahi operasyonlar yapılacak, daha modern tedavi imkanı sağlanacak.
 
Soyer: “Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi bu hareketimizin bir mihenk taşı olacak”
Açılış töreninde “İzmir seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla sahneye çıkan İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, İzmir Veteriner Hekimleri Odası'na işbirlikleri için teşekkürlerini sunarak konuşmasına başladı. Başkan Tunç Soyer, “Bugün sadece bir Belediye Başkanı olarak değil, bir insan, bir hayvansever olarak da buradayım. Uzun süredir kamuoyunda sokak hayvanlarının itlaf edilmesiyle ilgili yürütülen algı operasyonunu büyük bir üzüntüyle izliyorum. Bugün, tam da bu tartışmalar devam ederken can dostlarımıza sahip çıktığımızı gösteren bir adalet hareketi başlatıyoruz. Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi bu hareketimizin bir mihenk taşı olacak. Hastanemiz, Türkiye'de bir belediye tarafından hizmete alınan ve tamamı kamu kaynaklarıyla hizmet veren en donanımlı ve kapsamlı hayvan hastanesi. Bu alanda ülkemize öncülük ediyor olmaktan gurur duyuyorum” dedi. 

“Asla müsaade etmeyiz”
Sokak hayvanlarının itlaf edilmesine karşı olduklarını söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Bizler, bu ülkenin insanları, hayvan hakları konusunda asırlardır Batı’dan birkaç gömlek ilerideyiz. Daha uygarız. Biz, yaşam alanlarımızda can dostlarımızla birlikte yaşarız. Ekmeğimizi onlarla paylaşırız. Bu bir tesadüf değil, Anadolu insanının asırlardır süren tercihidir. Çok açık söyleyeyim… Sokak hayvanlarını itlaf etmek bizim medeniyetimizde yoktur. Bu, batı medeniyetinin bir tercihidir. Teknolojide, sporda, ekonomide ve ticarette batı normlarından elbette ilham almalıyız, alırız da. Fakat hayvanlara karşı adalet konusunda, onların bizim uygarlığımızdan ilham almasını bekleriz. O yüzden kimse bize medeni ülkeler bu işi çoktan bitirdi, uyutalım geçelim demesin. O medeni ülkelerin gelecek kuşakları sadece sokak hayvanlarına değil tüm canlılara gösterdikleri duyarsızlık nedeniyle şimdiki kuşakları sorgulayacaktır. Biz ne uyuturuz, ne de uyuruz! Can dostlarımızın itlaf edilmesine asla müsaade etmeyiz” diye konuştu.

Tüm cihazlar var
Yaklaşık 600 metrekare kapalı alana sahip olan hastanede, haftanın 7 günü 24 saat sahipsiz hayvanların bakım, tedavi ve rehabilitasyonu yapılacak. Tam teşekküllü alet, ekipman ve cihazlara sahip hastanede 24 saat operasyon yapabilecek. Biyokimya ve hemogram cihazı, binoküler mikroskop, santrifüj, distile su cihazı bulunan Tam Donanımlı Laboratuvarı ile tedavi süreçlerinde teşhise destek de verilebilecek. Hastanede aynı zamanda kedi ve köpeklere özel kafeslerde yoğun bakım hizmeti de sunulacak.
Kapalı devre gaz anestezi cihazından tam otomatik operasyon masalarına kadar ihtiyaç duyulabilecek her şeyin bulunduğu Cerrahi Müdahale Ünitesi ile birçok komplike cerrahi operasyon yapılabilecek.
Renkli doppler ultrason cihazı ve yoğun bakım ünitelerinin yer aldığı Dahili Vakalara Müdahale Ünitesi hızlı teşhis ve müdahale imkanı sunacak. Kavitron cihazlarının yer aldığı Diş Tedavi Ünitesi ile ağız sağlığı sağlanacak. Sterilizasyon Ünitesi ile de sterilizasyon üst düzeyde olacak.
Tesis içerisinde sahipsiz hayvanların ikamet etmesine olanak sunan padokların yanında Türkiye’nin en düzenli sahipli pet hayvanı gömü alanını bulunduruyor.

Hibya Haber Ajansı