Haymana, Beypazarı, Kızılcahamam, Kalecik, Çamlıdere, Polatlı, Sincan ve Güdül ilçelerinde bakımsızlıktan atıl duruma gelen göletler temizlenip, genişletilerek su kaynakları yeniden kullanılabilir seviyeye getirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin kırsal kesimlerinde başlattığı kırsal kalkınma hamlelerini hız kesmeden sürdürüyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, büyük ve küçükbaş hayvanların su içme ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra kurak iklim şartlarında su kaybının da önüne geçilmesi amacıyla hayata geçirdiği Hayvansal İçme Suyu ve Tarımsal Sulama Göleti Bakım Onarım Projesi’nin çalışmalarına devam ediyor.

6 ilçeye hayvansal içme suyu ve tarımsal sulama göleti kazandırıldı

Su kaynaklarının verimli kullanılması, kurak iklim şartlarında su kaybının önüne geçilmesi, kuru arazilerin sulu tarıma geçirilerek verim ve ekonomik kazancın artırılması ile hayvanların içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla Başkentin 6 ilçesine toplamda 11 yeni hayvan içme suyu göleti ve 1 tane tarımsal sulama göleti kazandırıldı. Gölet yapımı için 4 milyon 844 bin 477 TL'lik yatırım yapan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 197 bin 500 metreküp büyüklüğünde su muhafazası elde ederek çiftçilerin kullanımına sundu.

Bugüne kadar Ayaş’a 1, Çamlıdere’ye 1, Güdül’e 3, Haymana’ya 2, Kızılcahamam’a 2 ve Polatlı’ya 2 olmak üzere toplam 6 ilçeye hayvansal içme suyu göleti yapıldı. Ayrıca, Haymana’ya 1 adet de tarımsal sulama göleti kazandırıldı.

148 bin 500 metreküp hafriyat göletlerden çıkarıldı

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının çalışmalarıyla; atıl durumda kalan göletlerde biriken rusubat temizlenerek su kaynakları yeniden kullanılır seviyeye getirildi. Gölet temizliği ve genişletme çalışmaları kapsamında; Beypazarı’nda 2, Çamlıdere’de 1, Güdül’de 13, Haymana’da 1, Kalecik’te 2, Kızılcahamam’da 2, Polatlı’da 2 ve Sincan’da 4 adet olmak üzere toplam 27 gölet kullanılabilir duruma getirildi.

2019 yılından itibaren 8 ilçede 27 göletin hem temizliği yapıldı hem de göletler genişletilerek kapasitesi artırıldı. Toplam 12 milyon 963 bin 363 TL yatırım yapılarak 148 bin 500 metreküplük de hafriyat göletlerden çıkarıldı.

Hibya Haber Ajansı