Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Çin'in çekirdek yapay zeka endüstrisinin mevcut ölçeği 500 milyar yuana (yaklaşık 69 milyar dolar) ulaştı ve yapay zeka işletmelerinin sayısı 4.400'ü aştı.

"Yapay zekanın hızlı gelişimi, toplumun üretimine ve insanların günlük yaşamına muazzam değişiklikler getiriyor" denilen CCTV'nin haberine göre, Doğu Çin'in Fujian Eyaletindeki bir giyim şirketinde, çevrimiçi tanıtım faaliyetlerinden sorumlu ekip Çin Yeni Yılı öncesinde ürün öneri görselleri hazırlıyordu.

Bir e-ticaret platformunda, iyi hazırlanmış bir öneri görseli, ürün ayrıntıları sayfasına tıklamaları için daha fazla kullanıcı çekme potansiyeline sahiptir. Ancak büyük ölçekli bir tanıtım etkinliği için genellikle yüzlerce görsele ihtiyaç duyulur ve normal üretim döngüsü iki aydan fazla zaman gerektirir.

Şirketin online perakende operasyonlarından sorumlu personel Chen Yi, "Setteki dekorların hepsinin özel olarak üretilmesi gerekiyor. Sonra modellerin planlanması ve (yerinde) sahnelerin seçilmesi var. Tüm bunlar önemli miktarda zaman gerektiriyor," dedi.

Habere göre, yapay zeka tarafından üretilen görüntü araçlarının ortaya çıkmasıyla Chen'in işi önemli ölçüde kolaylaştı. Arka planı olmayan gerçek fotoğrafları yükledikten sonra, istediği sahneleri ve unsurları kendi fikirlerine göre kolayca dahil edebiliyor. Bunu takiben, çok sayıda önerilen görüntü hızlı bir şekilde oluşturulabiliyor.

Chen, "Beş ila altı sahne arasında geçişler var ve ardından yaklaşık 20 ila 30 görüntü oluşturulabilir. Sistemin çalışma süresi dikkate alınmazsa tüm süreç sadece bir ila iki dakika sürebilir. Tıklama oranının geçme eşiğinin üzerinde olduğu düşünülmektedir. Sunulan sonuçlar aslında beklentilerimi aşıyor" diye ekledi

Hibya Haber Ajansı