Türkiye’nin, Cumhuriyet tarihinde eşine az rastlanan bir ekonomik buhranla karşı karşıya olduğunu belirten Zorlu, bu buhranın olumsuz tesiri altında kalan ve derin yoksulluğa mahkum edilmiş emeklilerin, Türkiye’nin mevcut ekonomik koşulları altında ‘beslenme ve barınma’ gibi en temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını söyledi.

En düşük emekli aylığının yüzde 33.3 artışla 10 bin TL olarak belirlendiğine ancak bu yılki enflasyonun yüzde 64.8 olarak gerçekleştiğine dikkat çeken Zorlu, enflasyon oranının Mayıs-Haziran gibi yüzde 70’in üzerine çıkacağına işaret etti. Yüzde 33.3’lük artış oranının yüzde 65 ve 75’ten küçük olduğunu kaydeden Zorlu, “Emekliler 2024’e enflasyona ezilerek girdi sonucuna varıyoruz. İşte, Sayın Erdoğan’ın emeklilere ilk müjdesinin aslı bu. Rakamları eğip bükmeye, gündemi değiştirmeye çalışsanız da gerçek bu” ifadelerini kullandı.

Emeklilerin 2024 yılına ‘utanç yılı’ olarak başladığını vurgulayan Zorlu, “Peki, emeklilere bunu reva gören Cumhurbaşkanlığı’nın 2024’teki durumu nasıl olacak? Örneğin 2024 bütçesinde Cumhurbaşkanı’na yıllık maaş ödeneği olarak 2,2 milyon TL ayrıldı. Yani günde 18 en düşük emekli maaşından fazla. Ancak bu maaş bir yana, Cumhurbaşkanlığı kurumunun kendisine ayrılan bütçeye pek sadık kalamama gibi bir özelliği de var.” dedi.

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan ve ailesiyle ilgili ortaya atılan iddialara değinen Zorlu, “Bir merkez bankası başkanı düşünün ki; makroekonomiyle, para politikasıyla ilgili söylemlerinden çok, aile hayatıyla ve magazin konularıyla ön plana çıksın. Bir merkez bankası başkanı düşünün ki; ülkede enflasyon ataletinden konuşulurken, kendisi, kendi işi olmamasına rağmen ABD’de sözde yatırımcı bulma çabası içinde olsun. Ve bir merkez bankası başkanı düşünün ki; ne Para Politikası Kurulu üyelerini ne kendi yardımcılarını taksın.” dedi.

Gündeme gelen iddiaların ardından yapılan açıklamanın ise başka bir garabet olduğunu vurgulayan Zorlu, “Zira Merkez Bankası Başkanı’nın, Amerika’ya gidiş tarihi Amerika’da Noel tatilinin başlangıcına rastlamaktadır. Merkez Bankası Başkanı’nın yatırımcı arayışına çıktığı bir ortamda zaten yabancı yatırımcıyı cezbedemezseniz. Kaldı ki; Sayın Şimşek “Paraya ihtiyacımız yok.” ifadesinde bulunurken Sayın Erkan neden asli görevini bir kenara bırakıp yatırımcı arayışına girmektedir?” diye sordu.

Son iddialar ardından Merkez Bankası’nın asıl işinden uzaklaştığına ve hatta Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası’nın uyum sorunu yaşadığına işaret eden Zorlu, “Bu koşullar altında yine vatandaş ezilmekte, olan yine vatandaşın kesesine olmaktadır. Biz buradan siyasi iktidarı uyarıyoruz. Her şey daha da içinden çıkılmaz bir hal almadan gereğini yapın ve ülkemizin itibarını kurtarın. İYİ Parti olarak beklentimiz Hafize Gaye Erkan ve ailesi hakkındaki iddialara yönelik olarak milletimizin aydınlatılması ve gereğinin yapılmasıdır.” ifadesini kullandı.

İYİ Parti’nin Ankara ve İstanbul adayları

İYİ Parti’nin Ankara ve İstanbul’daki aday belirleme çalışmaları sorulan Zorlu, “Şu ana kadar 12 büyükşehir, 17 il, 175 ilçe ve 20 beldede adaylarımızı açıkladık. Tek başımıza girme kararımızın ardından; buz kırıldı, yol açıldı. Artık İYİ Parti’nin önünün açıldığını ve milletimizin bu kararlılığımızı hissederek bizimle bu mücadeleye doğru ilerlediğini görüyoruz. Ankara ve İstanbul’a gelince; artık son aşamaya gelindi. Çalışmalar neredeyse tamamladı. Öncelikle çok kısa bir süre içerisinde, günler içerisinde Ankara adayımızı milletimizin takdirlerine sunacağız. Sonra da İstanbul adayımızı açıklayacağız.” dedi.

Hibya Haber Ajansı