İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 15-21 Mart 2023’te Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin karar takip sistemi yayına alındı. Paydaşlar ve uzmanlar, kongrede alınan kararları İzmir Planlama Ajansı’nın (İZPA) hazırladığı sistem ile deklarasyonlar.iktisatkongresi.org sitesinden takip ederek güncelleyebilecek.

Paydaş ve uzmanlar kararların takipçisi olacak

Hazırlanan sistemde kongrenin üç ana paydaşını oluşturan çiftçi, işçi ve sanayici, tüccar, esnaf grupları tarafından karar altına alınan maddeler; kongreye katkı sunan kurumlar ve uzmanlar tarafından düzenli olarak takip edilecek.

Paydaşlar ve uzmanlar maddelere ilişkin gerçekleştirilen yasal değişiklikleri, uygulama örneklerini, kararlarla ilgili uluslararası gelişmeleri ve önerilerini karar takip sistemine girerek kongre kararlarının izlenmesine katkıda bulunacak.

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde üç ana paydaşı tarafından tek tek oylanarak kabul edilen sonuç bildirgesinin giriş kısmı 4 bölüm ve 92 karardan oluşuyor. İşçi deklarasyonunda 16 ilke ve 51 karar, çiftçi deklarasyonunda 18 ilke ve 62 karar ve sanayici, tüccar, esnaf bildirgesinde ise 27 ilke ve 98 karar bulunuyor.

Hibya Haber Ajansı