Türkiye’nin en büyük tarım ve rekreasyon alanı olan BAKAP, Başkentli miniklerin eğlence dolu bir tatil geçirebilmeleri için Mucizeler Sirki’ne ev sahipliği yapıyor. Tatillerinin ilk gününde çocukları yalnız bırakmayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş açıklamasında, “Bu hareketleri yapanlar, bir çalışma sonunda bunları yapabiliyor, çalışarak bu beceriye sahip oluyor. Sizler de arzu ettiğiniz, istediğiniz bir alanda başarıya ulaşmak için çalışınca neler yapabileceğinizi göreceksiniz.” dedi.

“Ailelerinizle birlikte dut toplamaya geleceksiniz”

Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Mucizeler Sirki’nde yarıyıl tatili heyecanı yaşayan çocuklarla bir araya gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş şunları söyledi:

“Karne tatiline özel etkinlikler düzenlemek istediklerini belirtti. Türkiye’nin tek ve en büyük tarım ve rekreasyon alanı BAKAP’ta olduklarını belirterek konuşmasına başlayan Yavaş, “Buraya ailelerinizle birlikte geleceksiniz, eğleneceksiniz. Öyle bir yer ki artık çocuklarımızın birçoğu sebzelerin meyvelerin nasıl yetiştiğini bilmiyor. Birçoğu manavda yetiştiğini zannediyor. Bunları hep yerinde göreceksiniz. Dut mevsiminde ailelerinizle dut toplamaya geleceksiniz."

“Çalıştığınızda neler yapabileceğinizi göreceksiniz”

Çocuklara müjdeli bir haber veren Yavaş, “Çok kısa zamanda Atatürk Orman Çiftliği’nin içinde gene çocuklarımızın tatilde gidebilecekleri ama daha sonra da devam edecek şekilde sürekli kalacak Dijital Hayvanat Bahçesi’ni de hazırladık” ifadesini kullandı.

 

Hibya Haber Ajansı