Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan 2022 Yaz Dönemi Kur’an Kurslarında 2 milyon 461 bin 288 öğrenci eğitim aldı. Türkiye genelinde 78 bin 446 Kur'an kursunda 111 bin 735 görevliyle eğitim verilirken Şanlıurfa’da da 89 bin 851 öğrenci bu eğitimlerden faydalandı. Kur’an Kursları kış aylarında da 8 ay boyunca eğitimlerini sürdürecek. 

12 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan kayıtlar, 26 Eylül Pazartesi gününe kadar devam edecek. Kayıtlar, Müftülükler ve Kur’an Kurslarında alınacak. 4, 6 yaş arası çocuklar, ev kadınları, çalışanlar, engelliler, gençler ve uzaktan eğitim almak isteyenler kayıt yaptırabilecek. 

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, “Kur'an Kurslarımıza gelmek isteyen vatandaşlarımıza Kur’an-ı Kerim’i öğretiyoruz. Temel dini bilgiler yani inançla ilgili yapacağımız ibadetlerle alakalı Peygamber efendimizin hayatı ile ilgili bir de İslam’ın güzel ahlakı ile ilgili bilgiler veriyoruz” dedi. 

Müftü Tolan, “Bütün kardeşlerimiz bu kurslarımıza gelip devam edebilir. Bir de hafta içi çalışmak zorunda olan kardeşlerimiz için de hafta sonunda bu kurslarımızı açabiliyoruz. Her halükarda her yer de bizler vatandaşlarımıza Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgileri öğretmek için gayret ediyoruz. Vatandaşlarımızın da buna duyarlı olmalarını bekliyoruz. İnşallah bize gelirler ve fayda da görürler.” diye konuştu.

Uzaktan eğitim ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan İl Müftüsü Ramazan Tolan, “İnternet üzerinden eğitimimizde var. Yani bir vatandaşımız engellidir. Gelip gitmesi zordur. Veya yoğun çalışması var gündüz gelemiyor, gece bu eğitimi almak istiyor. Veya okula gitmek isteyen gençlerimiz var. Onlar için uzaktan eğitim yoluyla Kuran’ı Kerim ve dini bilgileri onlara öğretmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.


                                                       
                                                                                                                   ŞANLIURFA İL MÜFTÜLÜĞÜ
                                                                                                                                 
                                                                                                                                 09.09.2022