Bu adımın serbest piyasanın düzgün işleyişi ve adil ticaretin teşviki için hayati öneme sahip olduğunu dile getiren Bakan Bolat, "T.C. Rekabet Kurumu’muzun ev sahipliğinde ve TDT-Türk Devletleri Teşkilatı’nın koordinasyonunda bugün İstanbul’da TDT-üyesi ülkelerin imza atmasıyla kurulan Rekabet Konseyi'nin, Türk dünyasının rekabet hukuku ve politikasında yeni bir dönem başlatacağına inanıyoruz. Bu tarihi adım, serbest piyasanın düzgün işleyişi ve adil ticaretin teşviki için hayati öneme sahiptir." dedi.

Bolat, Türk dünyasının küresel sınamalar karşısında daha güçlü ve etkili bir rol üstleneceğinin altını çizerek şunları söyledi:

"Teşkilatımızın kurduğu, 173 milyon genç nüfusundan, 15 trilyon dolarlık GSYİH'sından ve zengin doğal kaynaklarından aldığı güçle TDT-Rekabet Konseyi, Türk devletleri arasındaki ticari ve ekonomik iş birliğini çok daha ileriye taşıyacaktır. Yeni “Türk Yatırım Fonu” ve “Turan Özel Ekonomik Bölgesi” gibi girişimlerle, ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmini artırarak ekonomik kalkınmamıza katkı sunacak, Teşkilat üyelerinin birbirlerini tamamlayan kaynak ve üretim güçleri, geleneksel ticaret yolları üzerinde bulunan coğrafi konumumuz ile beraber düşünüldüğünde, teşkilatımızın bölgesel rolü ve gücü daha iyi anlaşılacaktır. İnanıyorum ki, bu birlik ve dayanışma bilinci ile Türk dünyası, küresel sınamalar karşısında daha güçlü ve etkili bir rol üstlenecektir."

Hibya Haber Ajansı