İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğiyle açılan 60 bin metrekarelik Meriç Yaşayan Parkı, bölgede yaşayanlardan ilgi gördü.

Meriç Yaşayan Parkı'nın vaat edilen 35 parktan altıncısı olduğunu söyleyen Başkan Soyer, “Biz büyük bir kararlılıkla İzmir'i doğasıyla uyumlu, dirençli bir kent haline getiriyoruz. Sadece 5 yılda, şehrimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını 16 metrekareden 25,5 metrekareye çıkararak yüzde 60'lık büyük bir artış sağladık. Hak ettiği hizmeti İzmir'e getirdiğimiz için çok mutluyuz, gururluyuz” şeklinde konuştu.

Başkan Soyer, 5 yıl boyunca İzmirlilerin geleceği için çalıştıklarını belirterek, “5 yıl boyunca sadece İzmir için, bu güzelim kentte yaşayan tüm hemşehrilerim için canla başla, aşkla çalıştım. 4.5 milyon İzmirlinin geleceğinin, hayallerinin çalınmaması için mücadele ettim. Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda yürüyoruz. Bu şehir, kendi gücüyle yükselmeye, kendi halkının direnciyle ayakta kalmaya devam edecektir. İlk sözümüz de, son sözümüz de, son nefesimiz de İzmir.” dedi.

Park, mahallelinin istekleriyle şekillendi

Meriç Yaşayan Parkı’nda futbol sahası, mini basketbol sahası, mahalle bostanı, kafeterya, taziye evi, kütüphane, spor aletleri ve geniş bir çayır alanı inşa edildi ve kısa sürede hizmete girdi.

Parktaki bitki dikiminde ise İzmir Büyükşehir Belediyesi susuzluğa dayanıklı meşe, sakız, zakkum, biberiye, hanımeli gibi türler tercih etti. Parkta bulunan futbol sahasında 7-14 yaş arası çocuklar, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği derslere katılabiliyor. Mini basketbol sahası ise çocuk ve gençlerin yeteneklerini keşfetmesi ve geliştirmesi için alan sağlayacak.

Hibya Haber Ajansı