İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın restorasyon çalışmalarını tamamladığı Şehzadeler Konağı, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kütüphaneler ve Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından Sezai Karakoç Kültür ve Edebiyat Evi’ne dönüştürüldü.

Diyarbakırlı ünlü şair Sezai Karakoç’a ait özel eşyaların ve kitaplarının da bulunduğu müzede ayrıca edebi etkinlikler de yapılacak.

Sezai Karakoç Kültür ve Edebiyat Evi’nin açılışını yapan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Karakoç'un doğum günü münasebetiyle Kültür ve Edebiyat Evi'nin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hem Büyükşehir Belediyesi hem de Diyarbakır Valiliği olarak kentte her alanda önemli hizmetleri gerçekleştirdiklerini anlatan Vali Su, şöyle konuştu:

“Gerçekleştirdiğimiz önemli hizmetlerin bir kalemini de tarihi eserlerimizin restorasyonu oluşturuyor. İlimizde tarihi eserlerimizin restorasyonunda da çok önemli mesafeler kat ettik. UNESCO Dünya Kültür Mirası’na girmiş iki eserimiz var. Birisi Hevsel Bahçeleri, diğeri ise Diyarbakır Surları. Diyarbakır Surları’nda 98 burç ve surları var. Bunun 33 tanesinin tamirini gerçekleştirdik. 33’ünün ise tamiri devam ederken, 32’si ile ilgili çalışmalarımız sürüyor.”

Hibya Haber Ajansı