İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, göreve geldiği günden bugüne gerçekleştirdiği yatırımlarının yer aldığı 100 projesini internet sitesinde tanıttı.

2019 yılında “Aşkla İzmir” sloganıyla yola çıkan Başkan Tunç Soyer, 5 yılda yaşanan pandemi, deprem, tsunami, sel, yangın gibi doğal afetler, yüzde 500 artan döviz kuru, ekonomik kriz ortamına rağmen söz verdiği 165 projeyi yüzde 87 oranında tamamladı.

Başkan Soyer, hazırlanan internet sitesinde kente dair vizyonunu, hedeflerini, kentin uyumlu bir şekilde kalkınması için uyguladığı yerel yönetim modelindeki kavramları anlattı.

İnternet sitesi üzerinde, İzmir’in gelecek yüzyılını teminat altına alan 100 eser, “Beş yılda 100 eser” sayfasında tanıtıldı. 100 proje, Başkan Soyer’in hedefi olan “Güvenli Yaşam”, “Refahın Büyümesi ve Adil Dağılımı”, “Yerel Demokrasi”, “Sosyal Gelişme”, “Doğayla Uyum”, “Geçmişten Öğrenmek” ve “Geleceğin İnşası”  başlıkları altında sınıflandırıldı.

Doğayla uyum

Doğayla Uyum başlığı altında Başkan Soyer’in iklim krizine karşı İzmir’de yaşayan tüm canlıların haklarını bir bütün olarak ele alan, doğayla uyumlu ve sürdürülebilir bir şehir için hayata geçirdiği projeler yer aldı.

Hibya Haber Ajansı