İSTANBUL (AA) - KAGİDER'in (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) girişimcilik eğitimlerini tek bir platformda toplayarak kolay ulaşılabilir hale getirme ve online eğitimlerle Türkiye’nin dört bir yanından kadın girişimcilere ve girişimci adaylarına ulaşma hedefiyle kurduğu KAGİDER Pusula platformuna 14’üncü eğitim modülü olarak "Yeşil İş" eğitim modülü eklendi.

KAGİDER açıklamasına göre, geleceği sürdürülebilir kılacak bir ekosisteme öncülük etmeyi hedefleyen KAGİDER’in yeni eğitim modülünde Yeşil İş prensiplerine odaklanan 8 farklı eğitim başlığı bulunuyor. Eğitim kapsamında yer alan videoların tamamını izleyenler sertifika almaya hak kazanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen KAGİDER Başkanı Emine Erdem, KAGİDER olarak 20’inci yıllarında yeni vizyonlarının temel sütunlarını kadın, toplum, dünya ve gelecek üzerine inşa ettiklerini ifade etti.

Erdem, şöyle devam etti:

"Var olduğumuz sürece fırsat eşitliği ve toplumsal cinsiyet eşitliği için yılmadan mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu doğrultuda vizyonumuza 'Yeşil İş' başlığını da ekledik. Bu kapsamda kadınların karar alma süreçlerinde daha etkin rol aldığı bir ekosistem yaratırken geleceğimizi sürdürülebilir kılacak 'Yeşil İş' prensiplerini hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

Pusula platformumuza eklediğimiz yeni modül, çevre açısından güvenli kabul edilen ürün ve hizmetlerin geliştirilebilmesi için girişimcilerin yoluna ışık tutacak. İşimizi büyütürken gezegenimizi koruyabilir, böylece işimize değer katabiliriz, işte bu eğitim bunu gösterecek. Kadınların üreterek varlığını özgürce ortaya koyması önce topluma, daha sonra dünyaya katkıda bulunacaktır."