Finansal teknoloji şirketleri, yenilikçi çözümleriyle tüm dünyada finans sektörünü dönüştürmeye ve işletmelere alternatif seçenekler sunmaya devam ediyor. Bu avantajlarla birlikte, finansal teknoloji şirketlerinin oluşturduğu pazar değeri her geçen gün daha da artıyor. 2023 yılında toplam pazar büyüklüğünün 306 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Veri analitiği ve yapay zeka teknolojilerini etkin şekilde kullanan fintek’ler, işletmelerin ödeme süreçlerini kolaylaştırıp optimize ediyor. Ödeme geçmişlerini yönetmek, faturalandırmayı otomatikleştirmek, sanal kartlar oluşturmak, masrafları takip etmek gibi çeşitli ticari çözümlerle işletmelere verimliliği artırma ve maliyetleri düşürme fırsatı sunuyor.

Yapay Zeka, büyük veri ve bulut bilişim gibi yeni teknolojileri arkasına alan fintek’lerin finans sektöründe büyük değişikliklere neden olduğunu belirten Paynet Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Deniz Şensabah, “Yeni düzenlemeler ve teknolojik ilerlemeler doğrultusunda finansal teknoloji şirketlerinin sundukları hizmetlerin kapsamı her geçen gün daha da genişliyor ve yarattıkları maliyet avantajı daha da artıyor. Fintek’lerin müşteri deneyimini en üst düzeye çıkaran yenilikçi çözümlerinden faydalanan ürün ve hizmetlerinden her geçen gün daha da fazla işletme faydalanıyor. İşletmelerin bu ürün ve hizmetlerin potansiyelinden en iyi şekilde faydalanabilmeleri için iyi düşünülmüş bir strateji geliştirmeleri gerekiyor” dedi.

İşletmeler yenilikçi çözümlerle birçok avantaj elde ediyor

Fintek’ler işletmelere sermayeye daha kolay erişim sunarak iş dünyasının yeniden şekillenmesinde büyük rol oynuyor. Kitlesel fonlama platformları, kredi, ödeme hizmetleri ve dijital bankacılık aracılığıyla büyümek ve finansman bulmak isteyen işletmelerin işini kolaylaştırıyor. Finansmana kolayca erişilebilmesi, işletmelerin geleneksel finans sistemiyle ulaşmaları çok zor olan fırsatlar yakalamalarını sağlıyor. Ayrıca büyümeyi ve ekonomik dinamizmi teşvik ediyor. Finansal süreçlerin otomasyonu ve dijitalleştirilmesi işletmelerin daha verimli olmasına ve operasyonel maliyetleri azaltmalarına olanak tanıyor. Zaman kazandıran ve maliyet tasarrufu sağlayan bu yenilikçi çözümler sayesinde işletmeler kaynaklarını daha iyi tahsis edebiliyor ve temel faaliyetlerine ve stratejik girişimlerine odaklanabiliyor. Böylece daha çevik ve rekabetçi bir hale geliyorlar. 

Hızla gelişen finans dünyasında fintek’lerin sunduğu yenilikçi çözümlerden en iyi şekilde faydalanmak isteyen işletmelerin mevcut durumlarını değerlendirmeleri ve bu çözümlerin kendilerine ne gibi fayda sağlayacağını belirlemeleri gerekiyor. Fintek hizmet ve çözümlerinden faydalanmak isteyen işletmelerin aşağıdaki noktalara dikkat etmeleri büyük önem taşıyor.

Sorunsuz Entegrasyon: Herhangi bir kesinti süresiyle karşı karşıya kalmamak ve iş akışını en iyi şekilde optimize edebilmek için fintek çözümlerinin mevcut sistemlerinize ve süreçlerinize sorunsuz bir şekilde entegre olduğundan emin olun.

Kullanım Kolaylığı: Kullanıcı arayüzlerinin kullanıcı dostu olduğundan ve kullanıcılarınızın platformu sorunsuz bir şekilde kullanabildiklerinden emin olun.

Düzenli Güncellemeler: En son teknolojik gelişmelerden faydalanmak ve herhangi bir güvenlik sorunu yaşamamak için çözümlerin düzenli olarak güncellendiğinden emin olun.

Eğitim ve Destek: Hizmet almayı düşündüğünüz fintek’in kullanıcılara yönelik eğitimleri ve destek hizmetlerinin yeterli olduğundan emin olun.

Hibya Haber Ajansı