Geçtiğimiz günlerde İzmir’in Karaburun ilçesinde duruşma sırasında  mhp ilçe başkanı olduğu öğrenilen bir şahsın bir hakim ve savcıyı tehdit etmesi ile ilgili olaylar dizisini dikkatle takip etmekteyiz. 

Bu akşam saatlerinde bu şahsın serbest bırakıldığı haberini almış bulunmaktayız. Her fırsatta orantısız güce maruz bırakılan ve kendini savunmak durumunda kalan vekillerimize yönelik linç kampanyaları düzenleyen akp-mhp faşist iktidarının bu olay karşısında sessizliği bir destek ve kabullenme durumudur.
İktidar cenahı tarafından gerçekleştirilen her türlü hukuksuzluğun sıradanlaştırılması bir yana bu ve benzeri olaylarda tarafların Kürt halkının yaşadığı coğrafyalara sürgün edilmesi kabul edilemez. 
Bu topraklar sizin kirli hesaplaşmalarınızın atık deposu değildir. Her kurumdan tartışmalı ve çoğu zaman problemli personellerin ülkenin sadece bir bölgesinde istihdam edilmesi. Bölge halkına hakarettir. Genelde Kürdistan coğrafyası bu konu özelinde Urfa ilinde halka yapılan hakaretten bir an önce dönülmesi ve atamaların geri alınmasını Urfa halkı adına talep ediyoruz. 
HDP URFA İL ÖRGÜTÜ