Geçen yıl projelendirilip, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü destekleriyle yapımı tamamlananak üretime başlayan Eyyübiye Sera Kent’te iklimlendirme sistemleri kurulmaya başladı.

 

 

 

Toplam 15 dekardan oluşan seralarda şimdiye kadar gerçekleştirilen üretim denemelerinde büyük rekolte elde edildiğini belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ilçe ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar yapması hedeflenen Eyyübiye Sera Kent’in dört mevsim üretim yapan bir tesis olarak bölgedeki girişimcilere de öncülük edeceğini söyledi.

 

 

 

Geçen yıl ıslah edilmiş Şanlıurfa tipi yerli tohumlardan rekor düzeyde salatalık ve biber hasadı yapıldığını, özellikle biber hasadımız Ocak ayında bile devam ettiğini kaydeden Başkan Kuş, “Eyyübiye’de bir yandan şehircilik anlamında önemli yatırımlar yapmaya devam ederken bir yandan da ilçemizde yaşayan her kesimin ekonomiye dâhil olması, istihdam olanaklarının artırılması ve girişimcilerin cezb edilmesine yönelik projelerimizi uygulamaya devam ediyoruz. Bu anlamda geçen yıl açılışını gerçekleştirdiğimiz Eyyübiye Sera Kent’te elde ettiğimiz tecrübe, ilçemizde seracılığın geleceği için bizlere önemli bir kazanım sağladı. Alanında uzman bir ekiple yola çıktığımız Eyyübiye Sera Kent’in ilk etabındaki başarı, doğru yolda olduğumuzu bizlere gösterdi” dedi.

 

 

 

Bölgede seracılığın yaygınlaştırılarak yıl boyunca istihdam imkânı sağlamasına yönelik tüm girişimcilerle tecrübe paylaşımına hazır olan Eyyübiye Sera Kent, yeni yapılacak etaplarıyla da kendi bünyesinde önemli bir istihdam kapısı olacak.