Çin Medya Grubu'nun (CMG) Yaren Temsilciliği bugün Nauru’nun başkenti Yaren’de açıldı. Bu CMG’nin yurt dışında açtığı 192. temsilcilik oldu.

Çin ve Nauru hükümetleri tarafından ortaklaşa planlanan ve Nauru'daki ilk resmi Çin medya kuruluşu olan CMG'nin Yaren Temsilciliği'nin açılış töreninde, Nauru Cumhurbaşkanı David Ranibok Adeang'ın özel temsilcisi, Nauru Medya Bakanı, Nauru İçişleri, Sağlık ve Turizm Bakanı, yerel basın mensupları ve Nauru'daki Çinli işletmelerin temsilcileri hazır bulundu.

(Nauru Medya Bakanı ve CMG’nin Asya Pasifik Genel Temsilciliği Başkan Yardımcısı, Yaren Temsilciliği’nin plaketini birlikte açtı) 

Açılış töreninde CMG ve Nauru Medya Bakanlığı İş Birliği ve İletişim Mutabakat Zaptı imzalandı.

Nauru Medya Bakanı ile Nauru İçişleri, Sağlık ve Turizm Bakanı açılış töreninde yaptıkları konuşmalarda, CMG’nin Nauru’da temsilcilik açmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirttiler. İki bakan, iki ülke arasında basın eğitimi ve personel değişimi gibi alanlarda iş birliğinin güçlendirilmesini istediklerini ifade ettiler. Ayrıca bakanlar, CMG'nin objektifiyle Çin'e ve dünyaya Nauru'nun daha etkili bir şekilde tanıtılmasını umduklarını söyledi.

(Nauru Medya Bakanı) 

(Nauru İçişleri, Sağlık ve Turizm Bakanı)

CMG'nin Asya Pasifik Genel Temsilciliği Başkan Yardımcısı Li Feng, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çin ve Nauru arasındaki dostluğun uzun bir geçmişe dayandığını belirtti. Li Feng, CMG'nin Nauru'nun siyasi merkezi Yaren'de temsilcilik açmasının, Çin ile Pasifik ada ülkeleri arasında medya iş birliği mekanizmasının kurulmasında yeni bir başlangıç olduğuna işaret etti. Li, CMG'nin Nauru basınıyla iş birliği yaparak karşılıklı güven, anlayış ve fikir birliği oluşturarak ikili dostluğu pekiştireceğini anlattı.

Törende, CMG Genel Başkanı tarafından imzalanan yetki belgesi CMG Yaren Temsilciliği Müdürü'ne takdim edildi.

(CMG’nin Asya Pasifik Genel Temsilciliği Başkan Yardımcısı Li Feng, CMG’nin Yaren Temsilciliği Müdürü Wang Cong’a yetki belgesi verdi) 

Aynı gün birçok Naurulu basın kuruluşu, temsilciliğin açılış törenine dair haberleri yayınladı.

Hibya Haber Ajansı